Mahkemede çark etti: Bu bayrak hepimizin

Diyarbakır’da askeri birliğe girerek Türk bayrağını indiren sanık Ömer M.’nin 26 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. ‘Bu hepimizin bayrağıdır. Şehitlerimizin kanıyla oluşan bir bayraktır. O an gözüm karardı’ diyen Ömer M. herke

Mahkemede çark etti: Bu bayrak hepimizin

“Askeri yasak bölgelere girme, toplantı ve yürüyüşlere silahlı ve benzeri aletlerle katılma, silahlı terör örgütüne üye olma ve devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” suçlarından yarılanan Ömer M., savunmasını Kürtçe yaptı. Terör örgütü üyesi olmadığını belirten sanık, direğe çıkarak bayrağı indirdiğini kabul etti. 

Bayrağı yere atmadığını öne süren Ömer M., şu iddialarda bulundu: ‘Yere inerken ayağım tele takıldı. Dengemi kaybederek yere düştüm. Demirin üzerindeydim. Ayağım çıplak olduğu için kaydım. Bu nedenle bayrak elimden düştü. Girdiğim yerin askeri bölge olduğunu, bu nedenle yasak bölge olduğunu bilmiyordum.’ 

“15 AY ASKERLİK YAPTIM…”

Bayrağı indirmesinin herhangi bir nedeni olmadığını savunan Mutlu, şöyle konuştu: 

‘Bu hepimizin bayrağıdır. Tümü şehitlerimizin kanıyla oluşan bir bayraktır. Sadece o an gözüm karardı ve ne yaptığımı bilmeden yaptım. Ölen Ramazan Baran’ın babasını görünce kendimi kaybettim. Ramazan’ın ailesini görünce dayanamayıp bayrak direğine çıktım, bayrağı indirdim. Benim ne bayrakla, ne devletle, ne askerle bir alıp veremediğim yoktur. Ben gidip 15 ay devlete askerlik yaptım. Benim devlet ile hiç bir sorunum yoktur.’ Savcılığın sanığın cezalandırma talebi üzerine mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi. 

Diyarbakır Lice’de 7 Haziran 2014 günü PKK’nın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada Ramazan Baran ölmüş, cenaze töreni ardından Ömer M. askeri birliğe girerek, Türk bayrağını gönderden indirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X