Mahkemede intikam yemini etti!

İnegöl’de Aralık 2014’te işlenen cinayetin sanığı ilk kez hakim karşısına çıkarken, maktulün duruşmaya katılan ağabeyi, sanığa, “Gözlerime iyi bak, kana kan” diyerek tepki gösterdi.

Mahkemede intikam yemini etti!

26 Aralık 2014 tarihinde Mobilyacılar Sanayi Bölgesi Ömer Esin Sokak’ta meydana gelen kan donduran cinayetin sanığı ilk kez hakim karşısına çıktı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya katılan sanık Osman U., avukatı nezaretinde savunma yaptı.

Tutuklu sanık Osman U. savunmasında, “Olay gecesi sanık arkadaşım Gökhan ve arkadaşlarla birlikte evimde alkol alıyorduk. Saat 24.00 sıralarında arkadaşım Gökhan ile birlikte votka almak için dışarı çıktık. Arkadaşım Mehmet’in motosikleti ile alkol almaya gittik. Motosikleti ben kullanıyordum. Alkol aldıktan sonra büfenin yaklaşık 7 metre uzağında parkta alkol alan, daha önceden tanımadığım maktul ve arkadaşı ıslıkla bizi yanlarına çağırdılar. Sanık Gökhan, maktulün yanında bulunan arkadaşı Yiğit’i tanıyormuş. Bu arada uyuşturucu konusu açıldı. Maktul, arkadaşım Gökhan’dan uyuşturucu madde istedi. Gökhan yok deyince, Gökhan’ın tanıdığı maktulün yanındaki arkadaşı tanık Yiğit, Gökhan’a para uzatarak Gökhan’dan uyuşturucu madde istedi. Ben de Gökhan tedavi görüyor, uyuşturucuyu bıraktı, evde misafirler var, gerek yok deyince, daha önceden tanımadığım maktul beni itekleyerek ağza alınmayacak şekilde küfürler etmeye başladı” dedi.

Sanık Osman O., “Kendimi koruma refleksiyle çıkarmış olduğum bıçağı rastgele salladım. Bu olaydan sonra Gökhan motosikleti çalıştırdı, ben de arkasına bindim, olay yerinden uzaklaştık ve doğru eve gittim. Kimseden kaçmadım, samimi olarak ikrarda da bulunuyorum, çok pişmanım, beraatımı talep ederim” ifadelerini kullandı.

KORKUDAN OKULA SIĞINMIŞ

Tutuksuz sanık Gökhan B. ise “O sırada maktul, sanık Osman’a ‘ne oldu hayırdır, bir sıkıntın mı oldu’ dedi. Bir anda ne olduğunu anlamadan, maktulün boğazından kanlar aktığını gördüm. Sonra korktum, motosikleti sürükleyerek çalıştırıp kaçmak istedim. O sırada sanık Osman da arkamdan yetişti, bana ‘sen arkaya geç’ dedi, ben arkaya geçtim, motosikleti Osman kullandı, birlikte oradan uzaklaştık. Ben aslında sanık Osman’dan korktuğum için kaçmak istedim ancak Osman da arkamdan yetişip motosikleti elimden aldı, kendisi kullandı, ben de arkasına bindim. Maktul ile sanık Osman’ın konuşması sırasında ben yaklaşık üç metre yakınlarındaydım. Ben maktulün sanık Osman’ı ittirdiğini görmedim. Çünkü arkam dönüktü, ayrıca maktulün ağzından hakaret ve tehdit içerikli bir söz duymadım, olsaydı duyardım. Motosiklet ile olay yerinden uzaklaşınca doğrudan sanık Osman’ın evine gittik, Osman ile eve girdik. Bir dakika kadar Osman ile birlikte kaldık, kendisiyle aramızda herhangi bir konuşma geçmedi. Ben korktuğum için çöp atma bahanesiyle dışarı çıktım, oradan da Yeniköy Mahallesi’ne kaçtım. O geceyi boş bir yerde, kullanılmayan bir okulda geçirdim. Motosikletle Osman’ın evine doğru giderken aramızda herhangi bir konuşma olmadı. O gece beni aramış olabilirler, ancak ben gece telefonu kapattım, ertesi sabah açtım. Kimseyle konuşmadım, olay yerinde arkadaşım Yiğit de bulunduğu için o haber verir diye polise veya herhangi bir kimseye haber vermedim. Olayın şokuyla korkup saklandım, ancak ertesi gün gelip polise teslim oldum” dedi.

Öldürülen şahsın duruşmayı takip eden ağabeyi K.E., sanık Osman U.’ya, “Gözlerime iyi bak, kana kan” diyerek tepki gösterdi.

Öldürülen gencin babası İsmet E. de, “Gece yarısı polisler geldiğinde oğlumun öldüğünü öğrendim. Sanıkları tanımıyorum, oğlumun nasıl öldürüldüğünü bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla kimseyle herhangi bir husumeti yoktur, oğlumu öldüren sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Müşteki, tanık ve sanığın dinlenmesinin ardından duruşma 21 Mayıs 2015 tarihine ertelendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X