Mahkumun kabul ettiği iddianamenin detayları

Mersin’de Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili savcılık iddianamesinin detaylarına ulaşıldı.

Mahkumun kabul ettiği iddianamenin detayları

NTV’nin haberine göre, Mahkeme tarafından kabul edilen 7 sayfalık iddianamede üç zanlı için de ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

Mersin’de Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili iddianame Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Savcılık tarafından hazırlanan 7 sayfalık iddianamede Özgecan Aslan’ın bindiği minibüste Ahmet Suphi Altındöken tarafından cinsel saldırıya direndiği için öldürüldüğü belirtiliyor. 

İddianamede, Altındöken’in arkadaşı Fatih Gökçe ile birlikte henüz yaşamakta olan Özgecan Aslan’ın bileklerini kesip bıçaklayarak öldürdüğü, babası Necmettin Altındöken’in de cinayete karışmamakla birlikte cesedin ortadan kaldırılmasına yardım ettikleri yer alıyor.

Sanık Ahmet Suphi Altındöken’in canavarca bir hisle eziyet çektirerek adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, hürriyetinden yoksun bırakmadan 10.5 yıla kadar, nitelikli cinsel saldırıdan 12 yıla kadar toplam 22.5 yıl hapsi talep ediliyor. 

İddianamede katil zanlısı Suphi Altındöken’e Özgecan Aslan cinayetinde yardım eden Fatih Gökçe’nin canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması isteniyor. 

Katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken’in babası Necmettin Altındöken’in de canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. 

Savcı ayrıca, suçun toplu taşıma aracında işlenmesi, suçun önem ve değeri, işlenen suçun insanların güven duygusuna, toplumun ortak değer yargılarına ve toplumun vicdanına vermiş olduğu zarar, suçun toplumda meydana getirdiği infial gözönünde bulundurularak ceza verilirken üst hadden verilmesi, sanıkların lehine takdiri indirim nedenlerinin uygulanmamasını talep etti.

MAHKEME HEYETİNDE İKİ KADIN HAKİM 

20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın katil zanlıları hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması 12 Haziran’da yapılacak. 

12 Haziran’da görülecek davada Ercan Kumhak’ın başkanlık ettiği mahkeme heyetinde 2 kadın hakim bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X