Mahmudiye festivale hazırlanıyor

Orhangazi’nin çileği ile adını duyuran mahallesi Mahmudiye’de Çilek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 6.’sı, 6 Ağustos’ta yapılacak ve olan festival için tertip komitesi tanıtım yaptı.

Mahmudiye festivale hazırlanıyor

NEVZAT OKUMUŞ

 

Nadır Tesisleri’ndeki toplantıya Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Gürkan Kabul ve Ziraat Odası Mahmudiye temsilcisi Necip Özyiğit katıldı. 

Orhangazi Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Ziraat Odası işbirliğinde düzenlenecek olan Mahmudiye Çilek Festivali ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin, Mahmudiye’de yetiştirilen çilekleri tanıtıp çiftçilerin yüzünü güldürmek amacında olduklarını söyledi. Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere de, Mahmudiye Mahallesi’nin çilekleriyle adını duyurduğunuifade ederek, “60 dönümlük arazide çilek üretiyorlar. Bu yıl ilk hasat yapıldı. ikinci hasat dönemi devam ediyor, tamamlandığında 400 ton çilek toplanmış olacağını tahmin ediyoruz” dedi. 

Mahmudiye temsilcisi Necip Özyiğit ise, festivalde bu yıl sürpriz sanatçıların sahne alacağını söyledi. 

6 Ağustos Pazar günü saat 11.00’de start alacak festivalin, Mahmudiye köy meydanında mehter takımı eşliğinde başlayacağını söyleyen Özyiğit, “Hem ünlü çileğimizin tanıtılacağı, hemde birbirinden güzel yarışmaların olacağı Mahmudiye Çilek Festivalimiz’e herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X