Mahrukatçıdan zam uyarısı

Havaların serinlemesi ile birlikte doğalgaz kullanmayan vatandaşlar, odun ve kömür almaya başlarken, mahrukatçılardan zam uyarısı geldi.

Mahrukatçıdan zam uyarısı

ASLIHAN AYDIN

Doğalgazın yaygınlaşması ile birlikte üye sayısı 100’ün altına düştüğü için kapanan Bursa Mahrukatçılar Odası’nda uzun yıllar başkanlık yapan İbrahim Kurt, odun ve kömür alımlarının yavaş yavaş başladığını vurguladı. Havaların soğuması ile birlikte hareketliliğin biraz daha artacağını dile getiren Kurt, “Şu anda Kaymakamlıkların kömür dağıtımı var. Belediyeler ise henüz başlamadı. Vatandaşlar odun kömür yardımı gelinceye kadar idare edecek şekilde almaya çalışıyorlar” dedi. 

Kurt, satışların her zaman eski günleri arattığını vurgulayarak, soğuk havalarda yine ton yerine torba ile alımların olacağını öngördü.

KÖMÜR DOLARA ENDEKSLİ

İbrahim Kurt, odun ve kömüre henüz zam yapmadıklarını, halen geçen yılki fiyatların geçerli olduğunu belirterek, ”Odunun ton fiyatı 450 lira, kömürün ise 600 lira. Kömür, dolara endeksli, fakat biz hazırlığımızı daha önceden yaptığımız için fiyatlarda bir değişiklik olmadı. Aldığımız fiyatlardan satıyoruz. Bundan sonra yeni mal aldığımızda fiyatlar da değişecek” diye konuştu. Kurt, elinde parası olanlara, şimdiden ihtiyaçlarını karşılamalarını önerdi.

KASIM AYINDA DEĞİŞEBİLİR

Kömürün tonuna 10-15 dolar arasında zam gelebileceğini anlatan Kurt, “Yeni fiyattan aldığımızda net zam oranı ortaya çıkacak. Biz de ithalatçıdan alıp, satıyoruz. Dolardaki değişikliğe bağlı olarak rakam değişebilir. Kârımızı artırmayacağız. Sadece zammı yansıtacağız” dedi. Ellerindeki malların kasım ayı başında bitmesini beklediklerini ifade eden Kurt, fiyatların o zaman değişebileceğini vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X