MAK su altında da güçleniyor

Mudanya Belediyesi bünyesinde 2007yılında kurulan Arama Kurtarma (MAK) Birliği’nin ekip lideri Aykut Şener, ekibinin aldığı eğitimlerle daha profesyonel anlamda hizmet verebilmek amacıyla su üstü ve su altı personelin güçlendirildiğini belirtti.

MAK su altında da güçleniyor

ÖMER BİLİK

 

Şener, “Bu amaçla personelimize Kurban Bayramı öncesinde Mavi Keyif Cankurtaran Eğitmenleri tarafından, 15 gün boyunca teorik ve pratik eğitimler verilerek bayram haftasında imtihana tabi tutuldular. İmtihanları başarıyla tamamlayan MAK personelimiz, bronz ve gümüş cankurtaran belgelerini almaya hak kazandı. Cankurtaran Eğitmeni Hikmet Orakçı ve Altın Cankurtaran asistanı Mesut Dağdagül nezaretinde verilen eğitimler neticesinde Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birliğimiz görevlerini yaz kış devam ettiriyor” dedi.

Mudanya Arama Kurtarma Birliği’nin (MAK) faaliyetlerini her zaman desteklediklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, MAK’ın denizde aldığı eğitimlerin büyük önem taşıdığını ve ortaya konulan performansın birliği çok daha güçlü bir konuma getirdiğini söyledi.

Türkyılmaz, MAK gibi önemli bir birimin sadece deniz üstünde veya dağlarda görev yapmadığını, ihtiyaç halinde denizin altında da görev yapacaklarını, bu amaçla cankurtaran eğitmenlerince verilen eğitimlerin başarıyla tamamlandığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X