Makarna suyunu neden lavaboya dökmemelisiniz?

İtalyanların o büyük sırlarının makarna suyunda saklı olduğunu biliyor muydunuz? O zaman bu tüyoyu sizin de öğrenmenizin vakti geldi!

Makarna suyunu neden lavaboya dökmemelisiniz?

O bulanık, nişastalı suyu lavaboya dökerek çok büyük hata yapıyorsunuz…

o-032.jpg

Usta şefler gibi makarna yapmak istiyorsanız sakın bu hatayı yapmayın. Nişastalı bir besin olan makarna haşlandığında neredeyse tüm nişasta suya karışır. Suyun bulanıklaşmasının sebebi de budur.

oo-004.jpg

Sakın dökmeyin

Bulanık makarna suyu ile İtalyan şefleri gibi ipek kıvamında soslar ve makarna yapabilirsiniz. Makarnanızdaki su, sosunuzdaki yağdan ayrıldığında tabağınızın kenarlarında kırmızı, sulu birikintiler meydana gelir.

Peki makarnayı nasıl süzmelisiniz?

Makarna haşlarken suyunu az kullanın. Yapışmasını önlemek için ise sık sık makarnayı karıştırın. Eğer makarnanızla aynı anda sosunuzu da pişiriyorsanız, makarna tenceresinden birkaç yemek kaşığı makarna suyunu direk sosunuza ekleyebilirsiniz.

728xauto-006.jpg

Kalan suyu atmayın

Artan suyu soğumaya bırakın. Buzluğa koyup dondurabilir daha sonra makarna soslarında, salçanızda veya çorbalarınızda kullanabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X