Makedonya’daki festivale ‘Karacabey’ damgası

Makedonya’nın Ohri kentindeki Uluslararası Folklor Festivali’ne Bursa Karacabeyliler Derneği’in ekibi damga vurdu.

Makedonya’daki festivale ‘Karacabey’ damgası

Bu yıl 5-10 eylül tarihleri arasında 24.’sü düzenlenen ve 20 ülkenin davet edildiği Uluslararası Folklor Festivali’ne Karacabeyliler Derneği Master Erkek Zeybek Oyunları Ekibi ve Bayan Master Ege Yöresi Oyunları Ekibi ile katıldı.

Almanya, Bosna-Hersek, Rusya, Kuzey Kore, Arnavutluk ve Sırbistan gibi güçlü ekipleriyle kıyasıya bir mücadele eden Bayan Master Ege Yöresi Ekibi, gurubundan ve diğer diğer altı gurup arasından başarılı bir şekilde çıkmayı başardı ve 1.‘lik ödülünü alarak Türkiye’nin gururu oldu.

Ödülü alabilmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden ekibin eğitmeni Dilay Kızılkurt, “Bu başarımızı örneğimizin başkanı sayın Yüksel Ceylan başta olmak üzere tüm yönetim kurulunu ve bizlere güvenen herkese ve  ülkemize  hediye ediyorum” dedi 

Ceylan’a büyük onur

 

Uluslararası Festival Komiteleri ve Uluslararası Folklor Komitesi ( CIOOF ) 2016 yılı ocak ayında almış oldukları ortak kararla festival yürüyüşlerinde tüm ekiplerle birlikte halkı selamlama yürüyüşünde gurupların önlerinde yürüyüş liderliğini ve katılımcı ülkeler arasında halkı selamlama konuşması  hakkını Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan’ a layık gördü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X