Makedonya’ya 4 TIR yardım

Büyükşehir Belediyesi, Makedonya’da yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması için ihtiyaç malzemelerinden oluşan 4 TIR’lık yardımı bölgeye gönderdi.

Makedonya’ya 4 TIR yardım

Büyükşehir Belediyesi’nce toplanan 4 TIR dolusu gıda, giyim ve temizlik malzemesi, Makedonya’da yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması için Fomara’dan yola çıkarıldı.

​Büyükşehir Belediyesi’ne ait katlı otoparkta yapılan uğurlama törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bursa olarak dost ve kardeş Makedonya’nın her zaman yanında olduklarını söyledi. Dostluğun kötü günde belli olduğunu, Bursa’nın bu konudaki samimiyetini göstermek için Üsküp, Kumanova ve Hasanbeg’deki sel felaketine yönelik ‘karşılık gözetmeksizin’ yardım kampanyası başlattıklarını belirten Başkan Altepe, “Türkiye sıkıntılı bir dönem atlatmasına, ülkemizde bir darbe süreci yaşanmasına rağmen yüce Türk halkı, yine güzel ve özel bir özelliğini ortaya koymuş oldu. Kendisi sıkıntıda iken kardeşlerini de düşünmüş oldu. Yüksek oranda can ve mal kayıplarına neden olan, büyük tahribatın yaşandığı bölgeye el uzatan ilk millet oldu” diye konuştu.

 

GIDA VE EV EŞYASI

 

Başkan Altepe, yardım TIR’larının bölgenin talepleri doğrultusunda daha çok gıda ve ev eşyası ağırlıklı düzenlendiğini ifade etti. Olayın duyulmasının ardından irtibata geçtikleri işadamlarından büyük destek aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Kimse taleplerimizi reddetmedi. Topladığımız malzemeler içerisinde; su, un, yağ, şeker, makarna, pirinç, konserve, temizlik malzemeleri, bebek bezi, battaniye, kanepe, yatak, yorgan ve nevresim takımları gibi her türlü ihtiyaç maddesi var. Bizden istenilen malzemeleri TIR’lara yükledik. Şu anda bunlar öncü olarak yola çıkıyorlar. İnşallah yarın akşam orada olacaklar” şeklinde konuştu.

 

Yaşanan sel felaketiyle ilgili olarak Bursa Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin yanı sıra MBB’ye bağlı üye belediyeleri de harekete geçirdiklerini söyleyen Başkan Altepe, bir yandan Bursa diğer yandan da MBB’nin desteğiyle Makedonya’daki yaraların en kısa sürede sarılmasını hedeflediklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X