Maket deyip aldanmayın! Bursa’da 11 noktada var…

Trafik ihlallerini engellemek için belli noktalara konulan maket polislerin yanında gerçek ekipler de denetim yapıyor.

Maket deyip aldanmayın! Bursa’da 11 noktada var…

ENVER AKASOY

Ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan kazaların başlıca nedenleri arasında ‘kural ihlali’ geliyor. Bunun önüne geçmek için de Türkiye genelinde bir proje geliştirilerek, ‘maket polis’ araçları yapılmıştı.

BURSA’DA 11 NOKTADA VAR

Bursa’da, Ankara, İstanbul ve İzmir Yolu’ndan kente girişler ile otoyolda ilk önce  7 farklı noktaya ‘maket trafik polisi’ aracı yerleştirilmişti. Ancak, olumlu sonuçlar elde edilince bu sayı daha sonra 11’e çıktı. 

Aşırı süratlı şekilde yola devam eden sürücüler, hiç beklemedikleri noktalarda bu maketleri görünce bunun gerçek polis olduğunu sanarak hız kesiyor. Böylelikle, tehlikeli bu noktalardaki kazaların önüne geçilmiş oluyor.

EKİPLER DENETİM DE YAPIYOR

Polis, karayollarına konulan maketlerin sürücülerin kurallara uymasında önemli rolü olduğunu belirtiyor. Yetkililer, ‘Sürücülerimiz nede olsa maket diyerek umarsamaz bir tavır takınmasın. Bu noktalarda ekiplerimiz denetim de yapıyor. Yani, bunun sadece maketten ibaret olduğunu düşünen sürücüler hız ihlalinden ceza yazılabileciğini de unutmasın. ‘ dedi.

Gerçek gibi

Yerleştirilen maket polis araçları gerçek ekipleri aratmıyor. Öyleki, yetkililer bunu yaparken herşeyi düşünmüş. Makette ışık sistemi bile bulunuyor. Mavi kırmızı ışığı gören sürücüler, ‘Kontrol var’ diyerek ayağını gazdan çekiyor, takmadıysa emniyet kemerini bile bağlıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X