Malatya kayısısı artık AB tescilli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya kayısısının Avrupa Birliği (AB) tarafından coğrafi işaret tescili almasına yönelik, ”Malatya kayısısı Avrupa pazarında marketlerde ve raflarda AB resmi coğrafi işaret amblemi ile satışa sunulacak” dedi.

Malatya kayısısı artık AB tescilli

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Malatya kayısısının, 3 yıldır beklenilen coğrafi işaret tescilini AB’den aldığı ve Aydın incirinden sonra AB tarafından tescillenen ikinci ürün olduğu hatırlatıldı. Bakan Tüfenkci, söz konusu coğrafi işaret tescilinin iki açıdan önemi olduğuna vurgu yaparak, tescilin birinci işlevinin koruma ikincisinin ise tanıtma ve pazarlama olduğunu söyledi. Bu olayın Malatya adına sevindirici olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, ”Tescilin ardından Malatya kayısısı Avrupa pazarında marketlerde ve raflarda AB resmi coğrafi işaret amblemi ile satışa sunulacak” diye konuştu. Bülent Tüfenkci, bu tescille Avrupa sınırları içerisinde ihlallere ve ‘Malatya kayısısı’ adının hatalı, haksız kullanımlarına karşı koruma sağlanacağına işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X