Malazgirt’te Buğday Alımları Başladı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ürün alımına başlandı. Bir akaryakıt istasyonunda yer kiralayan T…

Malazgirt’te Buğday Alımları Başladı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ürün alımına başlandı. Bir akaryakıt istasyonunda yer kiralayan TMO, üreticilerin alım yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla bu yıl randevulu alım sistemine geçti. Randevular, internet üzerinden TMO sitesi üzerinden alınabileceği gibi TMO şubeleri ile ajans amirliklerinden de alınabilecek. Pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılabileceği öğrenilirken, ürünlerin yapılan analiz değerlerine göre fiyatlandırıldığı belirtildi. TMO’nun Malazgirt’te geçicide olsa ürün almaya başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren çiftçiler, “Artık gönül rahatlığıyla ürünlerimiz satabiliyoruz. TMO açılmasaydı eğer tek çare olarak ürünlerimizi değerinden daha ucuza satmak zorunda kalacaktık” dediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X