Malezya FETÖ’cüleri iade edecek

Malezya’da geçen hafta gözaltına alınan ve FETÖ’cü oldukları iddia edilen 3 Türk vatandaşının Türkiye’ye iadesi gündemde. Başbakan Yardımcısı Hamidi, gözaltına alınan üç örgüt yöneticisinin Türkiye’ye gönderileceğini söyledi.

Malezya FETÖ’cüleri iade edecek

Malezya’da ‘ulusal güvenliğe tehdit oluşturdukları’ gerekçesiyle gözaltına alınan 3 isimden İhsan Aslan’ın Malezyalı eşinin ‘Türkiye’ye göndermeyin’ çağrısına Malezya Başbakan Yardımcısı Datuk Seri Ahmed Zahid Hamidi yanıt verdi.

 

Söz konusu isimlerin üçüncü bir ülkeye değil, Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini söyleyen Hamidi, ‘Üçüncü bir ülkeye değil Türkiye’ye gönderilmek zorundalar. Onları başka bir ülkeye göndererek neden o ülkeye yük olalım? Konuyla polis ilgilenecek. Sınır dışı edilip edilmeyeceklerine polis karar verecek’ dedi.

FETÖ’CÜLER KAÇIRILDIĞINI İLERİ SÜRMÜŞTÜ

Malezya’da ilk olarak 2 Mayıs’ta okul müdürü Turgay Karaman ve işadamı İhsan Aslan, 5 Mayıs’ta da İsmet Özçelik isimli Türkiye vatandaşlarının tutuklandığı duyurulmuştu. Söz konusu kişilerin tutuklanma gerekçesi ise, Malezyalı güvenlik yetkililerince yapılan açıklamalarda ‘ulusal güvenliği tehdit’ olarak göterilmişti. FETÖ yöneticileri, 28 gün gözaltında tutulabilir.

Sosyal medyada Fetullahçı Terör Örgütüne yakın hesaplar iki ismin kaçırıldığını öne sürüyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X