Mali müşavirlere ‘teşvik’ semineri

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), devlet tarafından yatırımcılara verilen teşvikleri üyelerine anlattı.

Mali müşavirlere ‘teşvik’ semineri

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Ankara’da gerçekleştirilen Başkanlar Toplantısına değinerek, ”Başkanlar Kurulu’nun ilk bölümünde Bursa olarak muzdarip olduğumuz 5 konuyu dile getirdik. Bunlar angaryalar, tahsilat sorunları, mesleğimizin belgesiz kişilerce sürdürülmesi, vergi ve SGK incelemelerinde meslektaşlarımızın yaşadığı haksız uygulamalar ile meslektaşlarımıza uygulanan KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi konularıdır. Bu sorunlarımıza çözüm aranacak” dedi.

Yeminli Mali Müşavir Bülent Fıçıcı da teşviklerle ilgili olarak, ”Teşvikler genel, bölgesel, büyük ölçekli yatırımlar ve stratejik yatırımların teşviki olarak dörde bölündü. Yeni girişimcilere, yatırımını büyütmek isteyenlere, gençlere ve kadınlara yönelik verilen teşviklerde KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi, işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteği, KDV iadesi, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopajı desteği bulunuyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X