Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Mali müşavirlere ‘teşvik’ semineri

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), devlet tarafından yatırımcılara verilen teşvikleri üyelerine anlattı.

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), devlet tarafından

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Ankara’da gerçekleştirilen Başkanlar Toplantısına değinerek, ”Başkanlar Kurulu’nun ilk bölümünde Bursa olarak muzdarip olduğumuz 5 konuyu dile getirdik. Bunlar angaryalar, tahsilat sorunları, mesleğimizin belgesiz kişilerce sürdürülmesi, vergi ve SGK incelemelerinde meslektaşlarımızın yaşadığı haksız uygulamalar ile meslektaşlarımıza uygulanan KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi konularıdır. Bu sorunlarımıza çözüm aranacak” dedi.

Yeminli Mali Müşavir Bülent Fıçıcı da teşviklerle ilgili olarak, ”Teşvikler genel, bölgesel, büyük ölçekli yatırımlar ve stratejik yatırımların teşviki olarak dörde bölündü. Yeni girişimcilere, yatırımını büyütmek isteyenlere, gençlere ve kadınlara yönelik verilen teşviklerde KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi, işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteği, KDV iadesi, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopajı desteği bulunuyor” diye konuştu.


Avatar Seç KAPAT
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer
Sıradaki Haber BUSİAD’dan Bursa iş dünyasına çağrı