Mali’de rehin alınan THY personeli İstanbul’da

Mali’nin başkenti Bamako’da silahlı saldırganların lüks bir otele yaptıkları baskın sonucu rehin aldığı 170 kişi arasında olan Türk Hava Yolları (THY)’nın 7 personelinden 6’sı yurda döndü. THY’de istasyon müdürlüğünde görevli 1 kişi ise isteği ile Bamako’

Mali’de rehin alınan THY personeli İstanbul’da

THY’ye ait bir uçakla Mali’nin başkenti Bamako’dan saat 09.50’de İstanbul’a gelen THY personeli Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda THY Genel Müdürü Temel Kotil ve yetkililer tarafından karşılandı. Otelde saldırganlar tarafından rehin alınan ve güvenlik güçlerinin yaptığı operasyon sonucu kurtarılan THY personeli, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, VIP salonu önünde bekleyen araçlarla havalimanından ayrıldılar. 

Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin konuyla ilişkin sorularını yanıtlayan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Hepimize büyük geçmiş olsun. Bu olayın Türk Hava Yolları ile bir ilgisi yok. Bizim personelimiz o sırada otelde bulunuyordu. ‘Rehin’ diyorlardı ama arkadaşlarımız otelde odasında bulunuyordu. Büyükelçimiz başta olmak üzere herkes konuyla çok ilgilendi. Bir uçak gönderdik bugün arkadaşlarımız geldi. Arkadaşlarımızı evlerine dinlenmeye gönderiyoruz. İstasyonda görevli arkadaşımız Türkiye’ye dönmek istemedi orada kaldı” 

UÇUŞLARIMIZDA BİR SIKINTI YOK

Bir gazetecinin ‘Afrika’da birçok noktaya uçuyorsunuz bundan sonra ne gibi önlemler alacaksınız’ sorusu üzerine Kotil, “Bu, önlemle halledebilecek bir konu değil. Bamako büyük bir şehir ve personelimiz bulunduğu yer oradaki en büyük otel. Kimsenin aklına gelmeyeceği bir şey. Afrika’daki uçuşlarımız aynen devam ediyor. Bir sıkıntı yok.” dedi.

BİZ SADECE İZLEDİK

Gazetecilerin, ‘Olay anında Dışişleri Bakanlığıyla nasıl bir çalışma yürüttünüz?” sorusuna ise Kotil, “Bizden ziyade bu devletimizin yaptığı bir iş oldu. Biz sadece izledik” şeklinde yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X