Maliye Bakanlığı’ndan 203 milyon TL’lik güvenlik ödeneği

Türkiye, özellikle Suriye sınırına ilişkin aldığı önlemleri her geçen gün artırıyor.

Maliye Bakanlığı’ndan 203 milyon TL’lik güvenlik ödeneği

Söz konusu ek önlemler neticesinde son 1,5 yılda yasa dışı sınır geçişleri büyük oranda önlendi. Bu önlemlere ek olarak Suriye sınırında Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi de hayata geçirildi. 

Söz konusu sistemle Suriye sınırının 7/24 gözetlenmesi, sınırdan yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve sınır aşan suçların engellenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, sınır hattına yüzlerce kilometre uzunluğunda modüler duvar, güçlendirilmiş kafes telleri, beton temelli teller, aydınlatma ve yol yapılacak. Ayrıca, söz konusu bölgedeki hudut ve devriye yolları da ıslah edilecek. 

4 İLİ KAPSIYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu proje için Milli Savunma Bakanlığı’na 203 milyon lira ödenek aktardıklarını söyledi. Bu parayla toplam 4 ilde 134 kilometre uzunluğunda modüler duvarla birlikte yol, aydınlatma ve güçlendirilmiş kafes tellerinin yapılacağını dile getiren Şimşek, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için gerekirse daha fazla önlemin de alınabileceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X