Maliye düğümü çözdü, 8 bakan maaşına kavuştu

7 Haziran seçimlerinde milletvekili olamayan ancak halen kabinede yer alan üç dönemlik 8 bakanın maaş sorunu, Maliye Bakanlığı yazısı ile çözüldü.

Maliye düğümü çözdü, 8 bakan maaşına kavuştu

Maliye, 8 bakana ‘dışarıdan bakanlık’ formülüyle 15 Haziran’dan itibaren alamadıkları yaklaşık 45 bin liralık maaşlarının yatırılmasının önünü açtı. Böylece bir önceki hükümette milletvekili olmadığı halde Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu ve 2013’te İçişleri Bakanı olarak atanan Efkan Ala gibi sekiz bakana da maaşları bakanlık bütçesinden ödendi.

Milletvekili olmadıkları halde Bakanlar Kurulu’nda yer alan 3 dönemlikler; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ti. Yeni hükümet kurulamadığı için görevlerini de devredemeyen 8 bakan, bu süreçte maaş alamamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X