Manavgat’a Avrupai Caddeler Geliyor

Manavgat, modern kaldırımları, peyzajı, süs havuzları, yürüyen merdivenli üst geçitleri, engelli yolları, klimalı otobüs durakları ve kent mobilyaları ile Avrupai bir görünüme kavuşacak.

Manavgat’a Avrupai Caddeler Geliyor

Aynı zamanda Manavgatlılar caddelere konulacak wi-fi istasyonları ile internete ücretsiz bağlanabilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi, sorumluluğu altındaki caddelerde gerçekleştireceği düzenleme çalışmalarıyla Manavgat’ı farklı bir görünüme kavuşturacak. Projenin ilk etabında toplam 10.5 kilometrelik ilçenin en işlek caddeleri Hasan Fehmi Boztepe, Antalya, İbrahim Sözen, Zübeyde Hanım ve Hastane caddeleri ile Demokrasi Bulvarı yeniden düzenlenecek. İlçe merkezi, engelli rampalı modern kaldırımları ve kent mobilyaları, muhteşem peyzajı, süs havuzları, dekoratif aydınlatması, kesintisiz wi-fi istasyonları, klimalı otobüs durakları, yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitleri ile cazibe merkezi olacak. Proje tamamlandığında Manavgat merkezi Avrupai bir görünüm kazanacak. Yaklaşık 25 milyon liraya mal olması beklenen proje söz konusu caddelerde devam eden altyapı çalışmaları ile koordineli olarak yürütülecek. KALDIRIM VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI Proje kapsamında, 80 bin metrekarelik kaydırmaz taş kaplama kaldırım çalışması gerçekleştirilecek. 36 bin metreküp asfalt dökülecek. Caddelere dekoratif 135 aydınlatma direği dikilirken, 230 çiçeklik bulunacak. Kaldırımlarda kullanılacak ağaçların Antalya iklimine uygun olması ve tüm yıl boyunca yeşil kalabilecek türden olmasına dikkate edildi. Seçilecek bitkiler ve kullanılacak malzemelerle refüjlerde düzen ve devamlılık sağlanacak. Proje çalışmalarında mevcut ağaçlar korunarak eksik noktalara eklemelerde bulunulacak ve büyük kavşaklara da 3 adet süs havuzu yapılacağı bildirildi. KENT MOBİLYALARI Kullanılacak kent mobilyaları belirlenirken, kent içi yaşam kalitesinin yükseltilmesi ön planda tutulacak. Bunun yanında kaldırımlar ve yürüyüş yolları engelsiz olacağı bildirildi. Engelli rampaları uluslararası standartlarda düzenlenirken, görme engelliler için kılavuz izler bulunacak. Hasan Fehmi Boztepe Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi güzergahında yaya akışının yoğun olduğu noktalara iki adet asansörlü ve yürüyen merdivenli modern üst geçit inşa edilecek. ÜCRETSİZ İNTERNET Proje kapsamındaki tüm caddeler üzerinde kesintisiz wi-fi hizmeti sağlanacak. Hasan Fehmi Boztepe, Antalya, İbrahim Sözen, Zübeyde Hanım Hastane caddeleri ile Demokrasi Bulvarı üzerine 400 ve 600 metre aralıklarla 16 wi-fi istasyonu yerleştirilecek. Sıcak geçen yaz aylarında ferah alanları oluşturmak üzere caddelere 11 adet klimalı, 40 adet standart durak yerleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, vatandaşı mağdur etmemek için cadde düzenleme çalışmalarının alt yapı projeleri ile birlikte yapılacağını söyledi. Caddelerde bulunan kanalizasyonların yenileceğini kaydeden Büküş, “İçme suyu ve yağmur suyu hatları yenilenerek, sorunsuz bir alt yapıya kavuşturulacak. Alt yapı çalışmaları tamamlanan bölümlerin üst yapı işlerine ise vakit kaybetmeden başlayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X