Manavgat’ta orman yangını! Kontrol altına alındı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Köprülü Kanyon Milli Parkı Altınkaya Mahallesi Oluk mevkisinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yaklaşık 1 saat yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. Öte yandan bölgede dün çıkan orman yangınında da yaklaşık 1 dekar orman alanı zarar gördü.

Manavgat’ta orman yangını! Kontrol altına alındı

Manavgat Köprülü Kanyon Milli Parkı Altınkaya Mahallesi Oluk mevkisinde, saat 10.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bölgeye yönlendirilen 2 uçak ve 8 helikopterle havadan, Taşağıl ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince de karadan müdahaleye başlandı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının büyümeye devam ettiği belirtildi. Bölgede dün çıkan orman yangınında da yaklaşık 1 dekar orman alanı zarar gördü.

KARA PERSONELİ HELİKOPTERLE TAŞINIYOR

Köprülü Kanyon Milli Parkı Altınkaya Mahallesi Oluk mevkisindeki ormanda çıkan yangına, 17 arazöz ve su tankerinin yanı sıra 10 helikopter ve 2 uçakla müdahale ediliyor. Sarp ve kayalık arazide çıkan yangına karadan müdahale eden yer ekipleri belli bir noktadan sonra hareket edemiyor. Ekiplerin ulaşamadıkları bölgeye ise orman görevlileri helikopterlerle taşınıyor. Örtü yangını şeklinde devam eden yangını kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Orman yangını, havadan ve karadan yaklaşık 1 saat yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede 17 arazöz ve su tankeri, 10 helikopter ve 2 uçakla soğutma çalışmalarına başlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X