Manchester’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

İngiltere’nin Manchester kentinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler ülke genelinde düzenlenen programlarla anıldı.

Manchester’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

İngiltere’nin kuzeybatısındaki Manchester kentinde dün gece yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler ülke genelinde düzenlenen programlarla anıldı.

 

Manchester Belediyesi, İngiltere İçişleri Bakanlığı ve Manchester polis teşkilatının destekleriyle Manchester’ın kent merkezindeki Albert Meydanı’nda düzenlenen anma programına İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, İngiliz Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nın Başkanı John Bercow, Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham, muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Manchester seni seviyorum”

 

Manchester Papazı David Walker’ın saldırıda hayatlarını kaybedenleri anmak için mum yaktığı anma programında katılımcılar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Katılımcılar ayrıca yanlarında getirdikleri çiçekleri meydana bırakırken, bazı göstericilerin üzerlerinde “Manchester seni seviyorum” yazılı tişörtler giydiği görüldü.

 

Yoğun katılım sebebiyle meydana sığamayan kalabalık, civardaki ara sokakları da doldurdu. Polis, kalabalık sebebiyle Albert Meydanı ve civardaki yolları 2 saatliğine trafiğe kapattı.

 

“Manchester’ın yanındayız”

 

Bu arada Manchester ile eş zamanlı olarak başkent Londra başta olmak üzere ülkenin Birmingham, Cardiff, Belfast, Edinburgh ve Glasgow kentlerinde de anma programları düzenlendi. Programlarda, “Manchester’ın yanındayız” mesajları verildi.

 

Sosyal medya platformları aracılığıyla organize edilen Londra’daki program çerçevesinde çok sayıda kişi iş çıkışı başkentin ünlü Trafalgar Meydanı’nda bir araya geldi.

 

“Korkmuyoruz” 

 

Burada, Manchester’daki olayda hayatlarını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan göstericiler üzerinde “Korkmuyoruz” yazılı bir İngiltere bayrağı açtı.

 

Etkinlikte, “Sevgi nefretten güçlüdür” mesajıyla, toplumlara sevgi çağrısında bulunan Londralılar, etkinlikten haberdar olmayan çevredekilerin de dikkatini çekmek için kollarını havaya kaldırarak, elleriyle kalp işareti yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X