Mandıras Deresi eski günlerine dönüyor

Kestel’in önemli sembollerinden Mandıras Deresi, Kestel ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen proje ile eski günlerine geri dönüyor.

Mandıras Deresi eski günlerine dönüyor

OSMAN GÜNEŞ

Hayata geçirilen proje ile Mandıras Deresi’nin ıslahı gerçekleştirilirken, aynı zamanda çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları da tamamlanarak ilçe için önemli bir cazibe merkezi oluşturulacak.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, “Geçmişte ilçe merkezinden akan dere içerisinde balık tutulan çocukların ve gençlerin yüzdüğü önemli bir merkezdi. Zaman içerisinde gelişen sanayi ve tarım çalışmalarında önemini giderek kaybeden derenin, yeniden eski görkemli günlerine kavuşturulması, yaşanabilecek taşkın ve sel benzeri doğal afetlerine karşı tedbir alınması amacıyla başlatılan çalışmaların ilk bölümü olan dere ıslahı konusunda önemli bir mesafe kaydedildi” dedi.

Islah çalışmaları sonrasında çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaların başlanacağını belirten Acar, Mandıras Deresi’nin cazibe merkezi olarak ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X