Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Manisa’da şiddetli iki deprem! Bursa’da da hissedildi…

Manisa’nın Selendi ve Şehzadeler ilçelerinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremler Bursa ve ilçelerinde de hissedildi.

Manisa'nın Selendi ve Şehzadeler ilçelerinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tespitine göre, saat 16.09’da merkez üssü Manisa’nın Selendi ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin 8,81 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Şu an bize intikal eden olumsuz bir durum yok. Mahallelerdeki tarama ve incelemelerimiz sürüyor.” ifadelerini kullandı.

4,9 büyüklüğünde ikinci deprem

Öte yandan AFAD tespitine göre, saat 17.12’de merkez üssü Şehzadeler olan 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin 6,92 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Vatandaşlara uyarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Depremlerin devamı her an için gelebilir çünkü enerji boşalıyor. Depremlerin gerçekleşenlerden büyük olması ihtimali ise daha düşüktür, eşit ya da daha küçük bekleriz.” diye konuştu.

DEÜ Sismoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Orhan Polat ise Manisa ve çevre illerde yaşayanlara çağrıda bulunan Polat, “Vatandaşların tedbiri elde bırakmamaları gerekiyor, depremlerin artçı dağılımını bilmiyoruz. Binalarda hasar yoksa vatandaşların evde kalmaları iyi olur ancak bu büyüklükteki depremde dahi birtakım çatlaklar oluştuysa yetkililere haber verilmeli.” ifadelerini kullandı.


Avatar Seç KAPAT
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında aralarında Onur Tuna, Niran Ünsal, Feyza
Sıradaki Haber Ünlülerin uyuşturucu test sonuçları çıktı