ManU, Münih faciasını unutmadı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Münih faciası olarak bilinen ve 8 futbolcusunun hayatını kaybettiği uçak kazası için internet sitesinden mesaj yayımladı.

ManU, Münih faciasını unutmadı

 

“En karanlık gün” başlığıyla yayımlanan mesajda, 6 Şubat 1958 tarihinde meydana gelen uçak kazasında, 23 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yolcunun da yaralandığı hatırlatıldı. 

Hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı mesaj, “Hiçbir zaman unutmayacağız” ifadeleri kullanıldı. 

 

– Unutulmayan kaza

Manchester United, 1957-58 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda eşleştiği Kızılyıldız’ı İngiltere’deki ilk maçta 2-1 mağlup etmişti. İkinci maçta rakibiyle deplasmanda 3-3 berabere kalan “Kırmızı Şeytanlar”, kupada yarı finale yükselmişti.

İngiltere’ye dönmek için Belgrad’dan havalanan takım kafilesi ve gazetecilerin de yer aldığı uçak, yakıt ikmali için Münih’e inmişti. Münih’ten tekrar havalanmak için ilk iki denemesinde başarısız olan uçak, üçüncü denemesinde yeterli hıza ulaşamayınca bariyerlere çarparak düşmüştü.

Kazada, İngiltere Milli Takımı ve Manchester United kaptanı Roger Byrne (28), Mark Jones (24), Geoff Bent (25), Eddie Colman (21), Tommy Taylor (26), David Pegg (22), Liam Whelan (22) ve Duncan Edwards (21) hayatını kaybetmişti.

Kazadan yaralı kurtulan takımın kalecisi Harry Gregg, teknik direktör Matt Busby’nin yanı sıra bir yolcuyla bebeğini uçaktan çıkarmayı başarmıştı. 9 hafta sonra taburcu olan Busby, kalan maçlarına PAF takımı oyuncularıyla çıkmış ve ligi 9. sırada tamamlamıştı. Manchester ekibi, Avrupa kupasında ise yarı final ilk maçında Milan’ı 2-1 yendi ancak rövanş mücadelesini 4-0 kaybederek elenmişti.

Manchester United’ı 25 yıl çalıştıran Busby, kazadan 10 yıl sonra Wembley Stadı’nda oynanan finalde Benfica’yı 4-1 yenerek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X