Maraş’ı unutmadılar

Bursa Alevi-Bektaşi Dernekleri Platformu üyeleri, 36 yıl önce gerçekleşen Maraş katliamını protesto ederek, sorumlularının bulunmasını istedi.

Maraş’ı unutmadılar

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Kent Meydanı’nda bir araya gelen Alevi dernekleri adına basın açıklaması yapan Bursa Alevi Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Kalkan, Maraş katliamını unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi. 

Maraş katliamında yüzlerce insanın vahşice katledildiğini hatırlatan Kalkan, “Anaların karnındaki bebeleri, ihtiyar dedeleri, nineleri kurşunlayarak, boğazını keserek, karınlarını deşerek katlettiler. Evler ve işyerleri kundaklandı, yağmalandı. Yüzlerce insan öldürüldü, yüzlercesi yaralandı. İşte onun içindir ki; bu bir insanlık suçudur. İnsanlığa karşı işlenen suçlar ne affedilir ne de unutulur” diye konuştu. 

KATLİAMI KİMİN YAPTIĞI BİLİNİYOR

 

Katliamı planlayıp uygulayanların herkes tarafından bilindiğinin altını çizen Kalkan, “Katliamdan önce CIA bölge sorumlusunun Maraş’a gelerek toplantılar düzenlemesi, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in arşivinden, katliamı MİT’in gerçekleştirdiğine dair çıkan belgeler, katliamı kimin yaptığının en açık kanıtıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X