Maratonda mutlu son

10 ülkeden 40 erkek, 19 kadın atletin yarıştığı Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda erkeklerde Ali Kaya, kadınlarda Eritre’den Zersenay Tadese birinci oldu.

Maratonda mutlu son

 Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda elit atletler kategorisinde erkeklerde milli sporcu Ali Kaya, kadınlarda ise Kenyalı Violah Jepchumba birinci oldu. Yenikapı’da başlayıp yine aynı yerde son bulan, 21 kilometreden oluşan parkurdaki elit kategoride 10 ülkeden 40 erkek 19 kadın atlet yarışırken, Türkiye’yi 16 erkek ile 8 kadın atlet temsil etti. Yarış sonunda erkeklerde Kenya asıllı Avrupa şampiyonu milli atlet Ali Kaya, 1.00.13’lük derecesiyle birinciliği kazanırken, Eritre’den Zersenay Tadese 1.00.28’lik derecesiyle ikinci, Kenya’dan Leonard Kipkoech Langat ise 1.00.37’yle üçüncü sırada yer aldı.

BİRİNCİLERE 10’AR BİN DOLAR

Kadınlarda birinciliği ise Kenyalı atlet Violah Jepchumba 1.08.16’lık derecesiyle kazandı. Yarışta ikinciliği Etiyopyalı 1.09.37’yle Meskeram Assefa, üçüncülüğü ise 1.09.47’yle vatandaşı Amane Gobena Gemeda elde etti Tüm yarışlarda 55 ülkeden yaklaşık 500’ü yabancı 7 bin 500 kişinin katıldığı organizasyonda ayrıca 10,5 kilometrelik çeyrek maraton, 21,5 kilometreden oluşan bayrak yarışı ve şirketlerin kendi koşu takımlarıyla yer aldıkları Business Maraton yarışları da düzenlendi. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda erkek ve kadınlarda birinci olan atletler, onar bin dolar kazandı.

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını, Mehmet Baykan, İsmail Özbayraktar ve Ender Buruk takdim etti.

Yarışın startını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X