“Mardin Opera-bale Günleri” Başladı

Mardin Opera-Bale Günleri, “Senfonik Türküler” konseriyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz y…

“Mardin Opera-bale Günleri” Başladı

Mardin Opera-Bale Günleri, “Senfonik Türküler” konseriyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl aralık ayında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Mardin’de sahnelediği dünyaca ünlü Azeri besteci Üzeyir Hacıbeyov’un “Arşın Mal Alan” müzikalinin Mardinliler tarafından büyük ilgiyle karşılanmasının ardından, Mardin Valiliği’nin desteğiyle 8-16 Mayıs tarihleri arasında ilk kez “Mardin Opera ve Bale Günleri” başladı. Devlet Opera ve Balesi, 8-16 Mayıs tarihleri arasındaki Mardin Opera ve Bale Günleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı ve Artuklu Üniversitesi AKM salonunda ücretsiz sunulacak temsillerle, Mardin halkını opera ve baleyle yeniden buluşturdu. Ankara, İzmir ve Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının birbirinden değerli yerli eserlerle sahne alacağı Mardin Opera & Bale Günleri, 8 Mayıs Cuma günü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda “Senfonik Türküler” konseriyle başladı. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, DOB Genel Müdürlüğü ile düzenlenen etkinliğin başladığını kaydetti. Koçak, “Ülkemize ait ezgileri seslendiriyorlar. Mardinliler de ilgiyle izliyorlar. Çok yoğun bir ilgi var. Bu sanat haftasının Mardin tartımına katkı sunacağı gibi Türkiye’nin özlediği görüntüyü de sergileyeceğini düşünüyorum. Baharın bu güzel akşamındaki esintilerin müzikle beraber bütün Türkiye’ye yayılmasını ve bütün ülkemizde barış ve esenlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Devler Opera Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, Mardin’de olmaktan çok mutlu olduklarını, 7 gün süre ile çeşitli etkinliklerin yapılacağını söyledi. Sevgi, barış ve kardeşlik şehri Mardin’de 300 kişilik bir ekiple etkinliklerin süreceğini Ada, “Biz bunu uluslararası bir boyuta doğru ilerlemek istiyoruz. Çok başarılı bir Mardin halkı var. İlgi çok büyük… 300 kişilik bir ekiple geldik. Bu gün 60 kişi var sahnededirler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X