Mardin’deki yangın sonrası 1 kişi gözaltına alındı

Mardin’de çıkan yangında 25 hektar alanın zarar görürken oalyla ilgili 1 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mardin’deki yangın sonrası 1 kişi gözaltına alındı

Artuklu ilçesinin kırsal Elmabahçe Mahallesi ile Mazıdağı’nın Kışlak ve Gümüşyuva mahalleleri arasındaki bölgede, 13 Ağustos’ta örtü yangını çıktı.

Yangın, büyüyüp ağaçlara sıçradı. İhbarla, bölgeye Diyarbakır ve Mardin Orman Bölge müdürlükleri ile Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına itfaiye ve orman müdürlüğü ekipleri karadan, jandarmaya ait helikopterler ise havadan müdahale etti. Köylülerin de desteğiyle yangın, yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınıp, söndürüldü.

Ekiplerin incelemesinde, yangının çıktığı bölgede 25 hektar alanın zarar gördüğü belirlendi. Yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlatan jandarma ekipleri, ismi açıklanmayan bir kişiyi şüpheli olarak gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X