Mardinli çocuklardan Altepe’ye ziyaret

Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nin organizasyonuyla kente gelen çocuklar, 3 gün boyunca başta Ulucami, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri, Muradiye Külliyesi olmak üzere tarihi ve turistik mekanları gezdi. Terör mağduru çocukların Bursa’daki son dura

Mardinli çocuklardan Altepe’ye ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, Mardinli çocukları ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmasında Türkiye’nin son yıllarda siyasi ve iktisadi açıdan hayal edilemeyecek büyümeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Altepe, bunu hazmedemeyen iç ve dış mihrakların ülkede karışıklık çıkarmak için ellerinden geleni yaptığını ifade etti. Ülkenin doğusu ile batısının bir ve ırkı ne olursa olsun herkesin kardeş olduğunu belirten Başkan Altepe, “Hedefimiz Türkiye’deki huzurun bir an önce sağlanmasıdır. Doğu illerinde var olan sıkıntıların yok olmasıdır. Bunun için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

Başkan Altepe,  başta terör olmak üzere yaşanılan sıkıntıların ancak bir ve beraber olarak ‘gayretle’ aşılabileceğini ifade etti. Türkiye’nin önemli bir konumda bulunduğunu, bu vatan ile milletin düşmanlarının ülkenin büyüyüp yeniden büyük devlet olmasından korktuğunu anlatan  Altepe, “Fırsat buldukça Doğu illerine gidiyorum. Zevk de alıyorum. Sizleri de her zaman ailelerinizle birlikte bir kez daha buraya bekliyoruz. Bizim millet olarak birlik ve beraberlik ile huzura ihtiyacımız var. Bunu sağlarsak, bizi kimse tutamaz. Dostlarımız sevinir düşmanlarımız üzülür” diye konuştu.

Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Proje Koordinatörü Şeyhmus Ak liderliğinde Bursa’ya gelen çocuklar, belediye binasında Başkan Altepe’ye çiçek takdim etti. Başkan Altepe de konuk ekibe çiniden el yapımı Büyükşehir Stadyumu maketi hediye etti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X