‘Marka kent İnegöl hedefine ilerliyoruz’

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş örnek şehir, marka kent İnegöl hedefine emin ve hızlı adımlarla ilerlediklerini söyledi.

‘Marka kent İnegöl hedefine ilerliyoruz’

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, görevde 12. yılını değerlendirdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 12 yıl içinde yapılan projelerle ilgili sunum yaparken, hedeflenen projeleri de anlattı.

İnegöl’ün her metrekaresini kapsayan somut hizmetler ürettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 12. yılı geride bırakmanın onur ve gururunu yaşadığını ifade etti. Aktaş, “Gerek ulusal gerekse uluslararası platformda ‘Yeni bir şehir doğuyor’ diyerek örnek şehir, marka kent İnegöl hedefimize emin ve hızlı adımlarla ilerliyoruz. Geçmişten beslenip geleceği inşa etmek, doğal estetiği insan estetiği ile buluşturmak adına “tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatarak koruma” ilkesini gözeterek, tarihiyle barışık, geçmiş ile günümüz arasında köprü kurarak hayal ettiğimiz bir kent için uğraş vermekteyiz” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasında, ilk günden beri hedeflerinin etkin, verimli ve katılımcı bir yerel yönetim yapısı oluşturmak olduğunu ifade etti. Aktaş, “İnegöl’ü yüksek kentsel standartlara sahip bir şehir yapmak adına eğitimden sağlığa, ulaşımdan konuta, spordan teknolojiye, tarihe, kültür ve turizme, çevreden sosyal belediyeciliğe, hiçbir alanı ihmal etmeden, hiçbir bölgeyi dışlamadan, hiçbir kesime imtiyaz tanımadan, gecemizi gündüzümüze katarak, koştuk, koşturduk” ifadelerine yer verdi.

Modern ve sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturmak amacıyla planlama alanını, çağdaş ve sağlıklı yaşam ortamının oluşturulması olarak saptadıklarını kaydeden Aktaş, “Öğrencilere, engellilere, muhtaç insanlarımıza götürdüğümüz sosyal hizmetleri, tüm kentlilere sunduğumuz sağlık hizmetlerini ve kentimizde ekonomik refahı artırmaya yönelik tüm perspektiflerimizi bu kapsamda değerlendirmeye aldık” diye konuştu.

“MİKRO HİZMETLERİ ÖTELEMEDİK”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Modef, Oylat, Kent Müzesi, katı atık düzenli depolama sahası, semt sahaları, spor salonları, İnegöl AVM gibi ulusal alanda ses getiren ve tarihi nitelikte projelere yoğunlaştığımız kadar, merkez ve kırsal mahallelerimizin en ücra köşelerine kadar mikro hizmetleri de ötelemedik” ifadelerini kullandı.

Daha kaliteli bir kent yaşamı sunma gayretiyle ilk günkü heyecanla çalışmalarına devam ettiklerini ifade edin Aktaş, “Halkımızın memnuniyetini esas alarak şeffaf, katılımcı ve insan odaklı bir yönetim anlayışı ile bölgemizde alt yapısı, üst yapısı ve hizmetleri ile ilkleri başaran örnek bir belediye olmak vizyonu ile hareket etmekteyiz. Amacımız daha güzel, daha temiz, daha gelişmiş ve daha yaşanabilir bir İnegöl’dür” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X