Marka konuta yabancı ilgisi

Yeni Konut Fiyat Endeksi şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,66, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,13 artarken; markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 30’luk kısmının yabancı yatırımcılara yapılması dikkat çekti.

Marka konuta yabancı ilgisi

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile Reidin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat 2016 sayısı yayımlandı. Buna göre, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,66, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,13 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı ocak ayına göre ise yüzde 68,60 artış gerçekleşti. Endeks, bir önceki aya göre, 1+1 konut tipinde yüzde 0,36 artarken, 2+1 konut tipinde yüzde 0,63, 3+1 konut tipinde yüzde 1,02 ve 4+1 konut tipinde yüzde 0,13 yükseliş gösterdi.

Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranlarına bakıldığında peşinat kullanımının yüzde 37, banka kredisi kullanımının yüzde 38 ve senet kullanımının yüzde 26 olarak gerçekleştiği görülüyor. Şubat ayında markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 30’luk (son 6 aylık ortalama yüzde 37) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, ağırlıklı olarak 3+1 konut tipleri ile ortalama 135 metrekare büyüklüğe sahip konutların tercih edildiği dikkat çekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X