Marmarabirlik 4. kez şampiyon

İhracat şampiyonları sahiplerini buldu. TİM’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen ödül töreninde, Marmarabirlik yine sektörünün gururu oldu.

Marmarabirlik 4. kez şampiyon

Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2015 yılı ihracat şampiyonları listesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha ilk sırada yer aldı.

Marmarabirlik böylece sektöründe 4. kez ihracat şampiyonu olmuş oldu. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ödülü, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen törende Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden aldı. Asa, zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha ihracat şampiyonu olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, ”Ödülümüzü 8 kooperatifimiz ve 32 bin ortağımız adına aldık. Marmarabirlik’in, 4. kez şampiyon olması, bizler için önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur” dedi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Marmarabirlik’in, ‘birlikten kuvvet doğar’ sözünün en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getiren Asa, ”Marmarabirlik, bir üreticinin tek başına ulaşamayacağı, 49 ülkeye uzanan ihracat ağı ile dev bir organizasyon haline gelmiştir. Bu başarının altında birlik beraberlik ve ekip çalışması yatmaktadır. Ödülün alınmasında emeği geçen başta Birlik Yönetim Kurulumuz olmak üzere, kooperatiflerimiz, çalışanlarımız ve ortaklarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 6 BİN 500 TON İHRACAT

Marmarabirlik’in ihracatını planlı değişim ve dönüşüm çalışmalarıyla her geçen gün daha iyi noktalara taşıdıklarını anlatan Hidamet Asa, ”2015 yılı itibariyle ihracatımız 6 bin tonlara ulaşmıştır. Bu yıl sonunda ise ihracatımızı 6 bin 500 tonlara taşımayı hedeflemekteyiz. Bundan sonra da hedefimiz, daha çok ihracat yaparak, ülkemize döviz girdisi sağlamak ve Marmarabirlik’i bir dünya markası haline getirmektir” ifadelerini kullandı. Asa, 2 yıl önce konumlandırdıkları MB markasının Avrupa yapılanmasının tamamlandığını ve Marmarabirlik’e duyulan güvenden dolayı MB markası ile yapılan ihracatın da her geçen yıl arttığını vurgulayarak, ”Hedefimiz 2016 yılında sadece MB markası ile bin ton ihracat yapmaktır” dedi. 

BAKAN’DAN REKLAM FİLMİNE ÖVGÜ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ödül töreninde Hidamet Asa’yı Marmarabirlik’in ‘birlikolursak’ temalı yeni reklam filminden dolayı tebrik etti. Zeybekci, birlik beraberlik mesajı veren reklam filmini çok beğendiğini ifade etti. Başkan Asa da, ”Reklam filmimizle ilgili aldığımız tebrikler, gerek senaryosuyla gerekse verdiği mesajlarla ne kadar doğru bir karar aldığımızı göstermektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X