Marmarabirlik Ar-Ge şirketi kuruyor

Marmarabirlik, ürün raf ömrünün uzatılması, fire oranlarının minimum seviyeye çekilmesi, tuz oranının düşürülmesi gibi konulara çözüm arayacak Ar-Ge merkezi kurmayı hedefliyor.

Marmarabirlik Ar-Ge şirketi kuruyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, satışları artırmak ve sürdürülebilir kârlılık sağlamak amacıyla Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirterek, önümüzdeki süreçte Marmarabirlik bünyesinde akredite laboratuvara sahip Ar-Ge şirketi kurmayı hedeflediklerini açıkladı. 

 

Marmarabirlik’in son yıllarda tüketici alışkanlıklarını yeniden gözden geçirdiğini ifade eden Asa, “Ülke genelinde sofralık zeytin tüketimi arttıkça, tüketici tercihlerinin de değiştiğini görmekteyiz. Uzun yıllar tek tip siyah salamura zeytin üretimi yaparak faaliyet gösteren Marmarabirlik, 2010’da kurulan Ar-Ge departmanının çalışmaları neticesinde, yüzde 2,5 tuz oranına sahip gold, kuru sele ve soslu yeşil zeytin ile zeytinli çikolata gibi yeni ürünleri ürün gamına eklemiştir. Aynı zamanda bu süreçte Marmarabirlik ürün çeşitleri arasına yeşil zeytin türevleri de eklenmiştir. Bu durum hem satışlarımıza hem de marka imajımıza olumlu katkı sağlamış; Marmarabirlik’in satış miktarı, 2015 yılında 37 bin tonlara çıkmıştır. Bu bağlamda 20 Nisan 2016’da yapılan Genel Kurul’da, Marmarabirlik bünyesinde bir Ar-Ge şirketi kurulmasına karar verilmiştir” diye konuştu. Asa, şirketin kurulması için hazırlıklara başladıklarını ve KOSGEB’in Ar-Ge konusunda verdiği destekleri araştırdıklarını belirterek, Ar-Ge şirketini KOSGEB hibe desteği ile kurmayı planladıklarını söyledi. 

 

Çocuklara ve gençlere zeytin tüketme alışkanlığı kazandırılacak

 

Ar-Ge şirketinin, çocuklara ve gençlere zeytin tüketme alışkanlığı kazandırmak amacıyla çalışmalar yapacağını ve uzun vadede ülke genelindeki kişi başı zeytin tüketiminin artırılmasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Asa, şunları kaydetti:

 

“Ar-Ge şirketimizde, Marmarabirlik’in ürün çeşitliliğinin artırılması, ürün raf ömrünün uzatılması, ortalama yüzde 20’lerde olan fire oranlarının minimum seviyeye çekilmesi, tuz oranının düşürülmesi ve iade oranlarının yok denecek seviyelere çekilmesi gibi konulara çözüm aranacak, bu konularda çalışmalar yürütülecektir. Aynı zamanda kısa sürede doğru analizleri yapmak üzere akredite bir laboratuar kurulacak olup sektörün lideri olarak laboratuarın diğer firmalara da hizmet vermesi planlanmaktadır. Laboratuarın, zeytin ve zeytinyağı analizleri konusunda ulusal ve uluslararası platformda akredite olması hedeflenmektedir. Ayrıca ortaklarımıza üretimle ilgili konularda destek verilecek, kooperatiflerimiz için çeşitli Ar-Ge projeleri hazırlanacaktır. Kısaca yeni kurulacak Ar-Ge şirketi, hem sektörün hem de Marmarabirlik’in geleceği için önemli bir kazanım olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X