Marmarabirlik dünyaya örnek olacak

Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İcra Direktörü Abdullatif Ghedira, Marmarabirlik’te uygulanan natural fermantasyonu dünyaya anlatacaklarını ve bunun yaygınlaşması için destek vereceklerini bildirdi.

Marmarabirlik dünyaya örnek olacak

Marmarabirlik’ten yapılan açıklamaya göre, geçen ay UZK İcra Direktörlüğüne seçilen Ghedira, ilk resmi ziyaretini Marmarabirlik’e gerçekleştirdi.

UZK Tanıtım Şefi Ender Gündüz ile birliğin Entegre Tesisler Müdürlüğünü gezen Ghedira, Marmarabirlik’te uygulanan natural fermantasyon hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’dan bilgi aldı. Ghedira, Marmarabirlik’te hiçbir katkı maddesi kullanılmadan uygulanan natural işleme tekniğinin dünyaca bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Bunun için üç safhada çalışma yapacaklarını belirten Ghedira, “Marmarabirlik’te uygulanan natural fermantasyonun konsey tarafından tanınması için gereken desteği vereceğiz. Natural fermantasyonu dünyaya anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Öncelikle mart ayında İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılacak toplantıda üye ülkelere natural fermantasyonun teknik özelliklerinin anlatılacağını ve natural fermante edilmiş ürün kriterlerinin ortaya konulacağını aktaran Ghedira, Marmarabirlik’in tüm dünya tarafından kabul edilen bir laboratuvara sahip olması için de gereken desteğin verileceğini açıkladı.

Ghedira, Marmarabirlik’in üretim alanında incelemelerde bulunduktan sonra zeytin ve zeytinyağının tadına baktı.

Asa ise 32 bin ortağı ve 8 kooperatifiyle Marmarabirlik’in dünyadaki en büyük sofralık siyah zeytin üreticilerinden olduğunu belirterek, birliğin üretim ve satış rakamları ile Ar-Ge ve yatırım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üretim süreçlerinde tamamen doğal işleme tekniği uyguladıklarını vurgulayan Asa, Marmarabirlik ürünlerinin bu yönüyle piyasadaki diğer ürünlerden ayrıldığını kaydetti.

Ziyaretin sonunda Asa, Ghedira’ya İznik çinisi takdim etti. Ghedira ise Asa’ya üzerini el yazısıyla yazıp imzaladığı zeytin ve zeytinyağını konu alan bir resim verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X