Marmarabirlik göz bebeğimiz

Marmarabirlik’in Türkiye’de kooperatifçiliğin örnek kuruluşlarından biri olduğunu kaydeden Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Erkan, Birlik’in başarısının tesadüf olmadığını vurguladı.

Marmarabirlik göz bebeğimiz

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Marmarabirlik’in başarısının tesadüf olmadığı söyledi.
Necmettin Erkan, Marmarbirlik’i ziyaret etti. Entegre üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Erkan, Birlik ile ilgili bilgi aldı. Buradaki konuşmasında kooperatifçiliğin önemine işaret eden Erkan, ‘’Üreticiden tüketiciye köprü vazifesi gören kooperatifler, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmada önemli rol oynamaktadır. Bakanlık olarak amacımız kooperatif ortaklarının bütün ihtiyaçlarının karşılanması, iç pazarda satışlarının artması ve ihracatta daha fazla pay almalarını sağlanmaktır” dedi.

KALİTE STANDARTLARINI ARTIRIYOR

Marmarabirlik’in başarısının tesadüf olmadığını ve planlı bir büyüme gerçekleştirdiğini ifade eden Erkan, şöyle devam etti: ‘’Ortaklarına sahip çıkan ve kalite standartlarını her geçen gün daha da artıran bir Marmarabirlik var. Marmarabirlik ülkemizde kooperatifçiliğin örnek kuruluşlarından biri, adeta göz bebeğidir.”

KÂRLILIK YATIRIMA DÖNÜŞTÜ

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da, göreve geldikleri günden bugüne kadar yakaladıkları başarının temelinde, birlik ile ortaklar arasındaki mesafenin kaldırılması ve ortakların kuruma olan güvensizliğinin giderilmesinin bulunduğunu belirtti. Planlı büyüme ve doğru yatırım politikalarıyla hem kurumun büyüdüğünü hem de ortakların refah seviyesinin arttığını dile getiren Asa, ‘’Daha çok ürün alınmış, daha çok ürün satılmış ve kar edip, karlılık yatırıma dönüştürülmüştür. Bunların tamamı 1 lira kredi kullanılmadan yapılmıştır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X