Marmarabirlik yine şampiyon

Marmarabirlik bir kez daha zeytin ve zeytinyağı sektörünün gururu oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Asa, “Bu gurur verici ödülü, 8 kooperatif ve 30 bin ortağımız adına aldık” dedi.

Marmarabirlik yine şampiyon

Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘2014 Yılı İhracat Şampiyonları’ listesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha zirveye oturdu. Marmarabirlik böylece son dört yılda 3’üncü kez ihracat şampiyonu oldu. Marmarabirlik’in ödülünü, İstanbul’da düzenlenen törende Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

47 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Asa, “Bu gurur verici ödülü, 8 kooperatif ve 30 bin ortağımız adına aldık. Hedefimiz 47 ülkeye ihracat yapan Marmarabirlik’i dünya markası haline getirmektir” dedi. Birliğin 2011 ve 2012 yıllarında da listenin ilk sırasında yer aldığını hatırlatan Asa, Marmarabirlik’in 2014 yılında 5 bin 500 ton ihracat gerçekleştirildiğini ve 24 milyon dolar döviz girdisi sağlandığını söyledi. 

2015 HEDEFİ 30 MİLYON DOLAR

Sektörün şampiyonu olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Hidamet Asa, göreve geldikleri günden bu yana daha fazla ürün alıp daha fazla satmaya odaklandıklarını ve çıtayı her geçen gün daha da yukarılara taşımaya çalıştıklarını kaydetti. Bugün itibariyle 47 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Asa, “2015 yılı sonunda 6 bin tonun üzerinde ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu rakam son 5 yılın ihracat ortalamasına göre yüzde 50 artış demektir. Döviz bazında hedefimiz ise 30 milyon dolar” diye konuştu.

DÜNYA MARKASI YAPMAK İSTİYORUZ

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, aldıkları ödülün kendilerine sektör lideri olarak daha büyük başarılara imza atma heyecanı verdiğinin altını çizerek, ”Hedefimiz başta ortaklarımız, kooperatiflerimiz, yönetim kurulumuz ve bütün çalışanlarımızla birlikte Marmarabirlik’i dünya markası haline getirmektir” ifadelerini kullandı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X