Marmarabirlik’te kampanya başladı yeni kesinti yok

Marmarabirlik’in 2015-2016 ürün alım kampanyası başladı.

Marmarabirlik’te kampanya başladı yeni kesinti yok

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, kampanya sürecinde ortaklardan sermaye payı adı altında ek kesinti yapıldığına dair iddialara açıklık getirdi. Asa, “Ortaklarımızdan yeni bir kesinti veya ek ödeme talep edilmemektedir. Aksine yeni ana sözleşme ile kesinti oranı yüzde 9’dan 4’e düşürülmüştür. Ortaklarımız yapılan kesinti miktarını ürün teslimatından sonra ödemeler yapıldığında ekstrelerinde görebilirler” dedi. 

Asa, 11 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri Hakkındaki Kanun’da yapılan değişiklikler doğrultusunda yeni ana sözleşmede ortakların lehine düzenlemeler olduğunu ancak bu düzenlemelerin kamuoyunda yanlış yorumlandığını kaydetti.

DÜZENLEMENİN ÇARPITILMASI YANLIŞ

Asa, yeni ana sözleşmede ortaklık sermaye paylarının ödenmesi için taksitlendirme kolaylığı sağlandığının altını çizdi. Hidamet Asa, “Yeni ana sözleşmenin getirdiği en önemli düzenleme ortaklarımızın 2004 yılında ortaklık yenilemeleri sırasında taahhüt ettikleri ortaklık sermaye paylarının bugüne kadar ödediklerinin dışında kalan tutarın, ortaklarımız lehine 20 yıla faizsiz bir şekilde taksitlendiriliyor olmasıdır. Bugüne kadar yapılan kesintilerin üzerine ilave bir kesinti yapılmadığı gibi, sadece kapital sermaye payı ödemesinin usulü ve şekli değişmiştir. Yeni düzenleme, ortaklarımızın sermaye paylarının ödenmeyen kısmının taksitlendirilmesini içeren tebliğdir. Ortaklık yenilemesi de değildir. Ortaklarımızın lehine olan bu düzenlemenin çarpıtılması son derece yanlıştır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X