Marmarabirlik’ten üç önemli istek

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nun ziyaret eden Marmarabirlik Başkanı Asa, IPA hibe projesi ve yurtdışı marka destek programı ile zeytinde don ve yağış nedeniyle oluşan hasarın TARSİM kapsamına alınmasını konularında destek istedi.

Marmarabirlik’ten üç önemli istek

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa İlgen ve Osman Bostancı ile Genel Müdür İsmail Acar, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. Asa, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olan Çavuşoğlu’na başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Çavuşoğlu’na, Marmarabirlik’in dünü, bugünü ve gelecek hedefleri hakkında bilgi veren Asa, ‘Marmarabirlik’in geleceğini planlamaktayız. Gelecek için büyük önem taşıyan projelerimizin hazırlıkları devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda başvurusunu gerçekleştirdiğimiz Avrupa Birliği (AB) destekli IPA hibe projesi ve Marmarabirlik’in yurtdışı marka destek programı olan Turquality kapsamına alınması konularında sizlerin desteklerine ihtiyaç duymaktayız’ dedi.

DON VE YAĞIŞ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Asa ziyarette, zeytin üreticilerinin sıkıntılarına da işaret ederek, 2010 yılından bu yana afetlerden üreticilerin mağdur olduğunu bildirdi. Zaman zaman yaşanan olumsuz mevsim şartlarının, üreticiler açısından büyük kayıplara yol açtığını vurgulayan Asa, ”Şubat ayında don, mayısta çiçeklenme döneminde görülen uzun süreli yağışlar sebebiyle oluşan hasarın, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamına alınması için sizlerden desteklerinizi bekliyoruz. Bizlere vakit ayırarak üreticilerimizin sorunlarıyla yakından ilgilendiğiniz için 32 bin üretici ortağımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz’ diye konuştu.

GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her zaman üreticinin yanında olmaya hazır olduklarını söyledi. Marmarabirlik’in bugünkü tabloya bakıldığında geçmişe göre çok daha iyi bir durumda olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bu noktadaki memnuniyeti sahada üreticilerden de duyduklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, Asa’nın TARSİM konusundaki talebini de değerlendirerek, üreticinin kazancının artması için don ve yağmur hasarının TARSİM kapsamına alınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X