Marmara’nın incisi ve zeytinin başkenti; Gemlik

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, 4,5 yılı aşkın görev süresinde halk odaklı, sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uyguladıklarını söyledi. Sertaslan, “Gemlik için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz’ dedi.

Marmara’nın incisi ve zeytinin başkenti; Gemlik

Gemlik’i tekrar Marmara’nın incisi ve zeytinin başkenti yapmak için yola çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, belediyede insan merkezli bir yönetim anlayışını ön plana çıkardıklarını belirtti.

Seçim dönemi süresince anlattıkları projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Sertaslan, şunları söyledi: “Her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerimize çanta ve kırtasiye yardımları yaptık. Çiftilerimize laboratuvarımız aracılığıyla her tür analiz desteğini verdik. Ata tohumlarımızı, organik fidelerimizi ücretsiz olarak dağıttık.

Büyükkumla ve Gençali köy konaklarının inşaatlarını başlattık. Balıkpazarı Mahallesi’nde gölgelik çalışmamız, Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Kampüsünün içerisindeki öğrenci merkezi inşaatımız devam ediyor.

Gemlik’i engelsiz kent haline getirmek için çalışmalar aralıksız sürüyor.  Engelsiz Birimimiz, Engelsiz Taksimiz, Engelsiz Montaj Atölyemiz ve Engelsiz Plajımız ile özel bireylerin hayata katılımını arttırdık. Engelsiz Montaj Atölyemizde, şu anda 14 gencimiz çalışıyor. Gemlik Belediyesi hasta nakil ambulansı görevini büyük bir özveriyle sürdürüyor. Uğur Böcekleri Evde Sağlık ekibi ilçeler içinde bir ilk oldu. Yaşlı Bakım Evi’nde 7/24 hizmet veriyoruz.

Gemlik Belediyesi’nin kurduğu Halk Market Türkiye’de sosyal proje dalında parmakla gösteriliyor. İlçemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor. Halk Büfeler uygun alışveriş imkanı sunuyor.

Üniversite öğrencilerine ücretsiz barınma imkanı sağlıyoruz.”

ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ BARINMA

Gemlik Belediyesi, üniversite öğrencilerini ücretsiz olarak belediyenin evlerinde ağırlamaya devam ediyor. Evler öğrencilere eğitim öğretim yılı boyunca bedelsiz olarak tahsis edildi. Öğrencilere ayrılan belediyeye ait 18 dairede 72 öğrenci ücretsiz olarak kalıyor.

EĞİTİME KATKI

Gemlik Belediyesi okula başlayan minikleri unutmuyor. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın talimatlarıyla 2019 ‘dan beri sürdürülen projeyle bugüne kadar birinci sınıf öğrencilerine içlerinde kırtasiye malzemeleri bulunan 7 bin çanta dağıtıldı.    Bu yıl 2 bin öğrenci çantalarına ve kırtasiye setlerine kavuştu. Eğitim setinde çantanın yanı sıra güzel yazı defteri, matematik ve resim defterleri, kuru boya, pastel boya, kalem kutusu, kalemler, kalemtraş, dosya, makas, suluk ve beslenme çantası yer alıyor.

ANALİZ LABORATUVARI

Gemlik Belediyesi’nin Umurbey Mahallesi’ne kurduğu Kırsal Kalkınma Ofisi’nde bulunan yaprak, toprak ve su analizi laboratuvarı ilçedeki çiftçiye rehber oldu. Türkiye’de bir belediye tarafından ilk kez kurulan laboratuar olma özelliği taşıyan ve bu sayede sadece Gemlik’ten değil, Bursa’nın pek çok bölgesinden geçimini topraktan sağlayan vatandaşların ilgi gösterdiği laboratuvar, bünyesinde barındırdığı uzman personellerle çiftçilere yol haritası oluşturuyor.

BÜYÜKKUMLA’YA YAKIŞACAK

Gemlik Belediyesi, ilçenin en güzel sayfiye alanlarından olan Büyükkumla Mahallesi’ne bölgenin çehresini değiştirecek bir köy konağı yapacak. Tasarımıyla modern mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak akıllara kazınacak bu köy konağı,    242 metrekarelik zemini kaplayacak. Yığma tuğla görünümlü dış cephesiyle bölgeye ayrı hava kazandıracak tesislerin içerisinde; muhtarlık ofisi, toplantı odası, kafeteryası ve dokuz odalı pansiyon bölümü olacak.

CENAZE EVLERİNE YEMEK DESTEĞİ

Yaptığı sosyal projelerle Bursa’da ve Türkiye’de adından sıkça bahsettiren Gemlik Belediyesi, bir ilke daha imza attı. Cenaze evlerine üç çeşit yemek ulaştıran ekipler, Gemliklilerin takdirini kazanıyor. Gemlik Belediyesi kendi aşevinde hazırladığı sıcak yemekleri    Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri    aracılıyla vatandaşın kapılarına kadar götürüyor.

ENGELSİZ GEMLİK

Gemlik Belediyesi, engelli bireylere hayatı kolaylaştıran çalışmaları ile takdir topluyor. Gemlik Belediyesi’nde İlk olarak, sosyal destek çalışmalarının hızlı ve kolay yürümesi için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün kuruldu. İlçe merkezinde bulunan kapalı otoparkta, belediyeye ait alanlar tadilat ve bakımdan geçirilerek Sosyal Yardım İşleri Kampüsü haline getirildi. Dar gelirli aileler, Özel vatandaşlar ile diğer sosyal çalışmalar burada koordine edilmeye başlandı.

Engelsiz Birimi’nde sosyal ve hukuki destek sağlanıyor.    Yaklaşık iki yıldır hizmet veren Engelsiz Taksi ise, bedensel engelli Gemliklileri ücretsiz olarak evlerinden istedikleri yere götürüyor, daha sonra ise yine evlerine bırakıyor. Şoförün yanında bir görevli ve bir refakatçinin de seyahat ettiği Engelsiz Taksi, randevu sistemiyle çalışıyor.

Gemlik Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik bir diğer çalışması ise Engelsiz Plaj oldu. Kumla Yunuslar mevkiinde hazırlanan Engelsiz Plaj’da yurttaşların rahatlıkla gezmesini sağlayacak olan yürüyüş yolları, özel duş ve giyinme kabinleri ile batmayan şezlonglar da bulunuyor. Bedensel engelli bireyler, plajda güvenli şekilde denize girebiliyor.

‘ENGELSİZ’ ATÖLYE

Gemlik Belediyesi tarafından Sosyal Yardım İşleri Kampüsü’nde kurulan Engelsiz Montaj Atölyesi, engelli bireylerin iş hayatına katılımlarını sağlıyor. Gemlik Serbest Bölgede bulunan ve otomobil yedek parçası üreten fabrikada imal edilen parçaların birleştirme işlemini gerçekleştiren bireyler, bu sayede ev ekonomilerine katkı sunmanın yanı sıra hem sosyal hem de iş hayatına adapte oluyor. Atölyede yapılan biinlerce otomobil yedek parçası    fabrikalara teslim edildi. Bu teslim edilen parçalar kontrol edildiğinde ise sıfır hata olduğu tespit edildi.

KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Gemlik Belediyesi sağlık kurumlarına ulaşmakta sıkıntı çeken vatandaşların kullanımına sunduğu ücretsiz hasta nakil ambulansı hizmetini aralıksız sürdürüyor. Randevu sistemiyle çalışan ambulanstan faydalanmak isteyen Gemlikliler 444 16 05 no’lu telefonu en az bir gün önceden arayarak sağlık kuruluşlarına nakil işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Uğur Böcekleri sağlık ekibi de sağlık hizmetlerini vatandaşların evlerine kadar ulaştırıyor.

YAŞLILARA 7/24 HİZMET

Daire tipi binalardan oluşan Kurşunlu Yaşlı Konuk Evi içerisinde barınan yurttaşlara en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyor. Konuk evi 21 adet daire tipi yapıdan oluşurken, bu yapılarda kalan yaşlılar ev konforunda ağırlanıyor. Yeşil ve mavinin tam ortasında bulunan yaşlı konuk evinde, kafeterya, yemek salonu, oyun salonu ve olabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı 7/24 sağlık görevlisi bulunurken, sosyal etkinliklerle orada ikamet edenlerin günlerini mutlu bir şekilde geçirmesi sağlanıyor.

USTA SİNEMACILAR GEMLİK’TE BULUŞTU

Gemlik Belediyesi tarafından, Eşref Kolçak anısına bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Gemlik Film Festivali, yine büyük ilgi gördü. Festivalin    Jüri Başkanlığını Hale Soygazi yaparken, jüri üyeleri Ezel Akay, Güven Kıraç, Yiğit Güralp ve Eyüp Boz oldu.    Zeytindalı Meydanı’nda, Kısa Film Yarışması finalist filmlerinin gösterimi sonrası başlayan sohbete Gemlikliler büyük ilgi gösterdi. Hakan Meriçliler ‘Tanju Okan’    oyununu sahneledi.

ORGANİK VE ÜCRETSİZ FİDE

Gemlik Belediyesi, bu yıl da binlerce fideyi Gemliklilere hediye etti.    Ata tohumlarından üretilen fideler, çeşitli mahallelerde ücretsiz olarak dağıtıldı.    Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bünyesinde devam eden organik tarım faaliyetlerinde domatesin yanı sıra patlıcan, fasulye, biber ve karpuz fidesi yetiştiriliyor. Tohumlar çiftçilere dağıtılıyor.    İlk olarak Küçükkumla köy içinde başlayan fide dağıtım çalışmaları daha sonra Kumla Yunuslar mevkii ve Büyükkumla köy meydanı ile devam etti.

BİR KONAK DA GENÇALİ’YE

Gemlik Belediyesi, yaptığı hizmetleri ilçenin tümüne yayma anlayışıyla çalışmaya devam ediyor.    Bir mahalle konağı da Gençali Mahallesi’ne kazandırılıyor. İki kattan oluşan ve içerisinde kahvehanesi, muhtar odası, doktor odası, vatandaşların yararlanabileceği sosyal alanları da barındıran konak, konumlandırıldığı bölgenin mimarisine uygun olarak inşa ediliyor.

UCUZLUK VE KALİTE HALK BÜFE’DE

Gemlik Belediyesi’nin ilçenin beş farklı bölgesine kurduğu halk büfeler, ucuz ve kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor. 2022 yılının Ocak ayında kurulan büfelerde, vatandaşlar marketlerden yüzde otuz daha ucuza ürün temin ediyor.    Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 8 milyon ürünü vatandaşlarla buluşturan Halk Büfeler, milyonlarca liranın ceplerde kalmasını sağladı. Büfelerde ucuz ve kaliteli ekmek her gün vatandaşlarla taze olarak buluşturuluyor. Gemlik Belediyesi’nin kendi seralarında ürettiği sebzeleri de piyasanın yarı fiyatına sattığı büfelerden vatandaşların memnuniyeti her geçen gün artıyor.

PARA GEÇMEYEN MARKET

Gemlik Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek gösterilen ve paranın geçmediği market olma özelliği taşıyan halk market projesi, ihtiyaç sahibi ailelere kurulduğu günden bugüne 5 milyon kredilik destek sağladı. 800 metrekarelik alanda kurulan halk market, her ay ihtiyaç sahibi bin aileye destek olmaya devam ediyor. ihtiyaç sahibi ailelerde evin kadınına verilen halk kart ile market içerisinde bulunan çok sayıda ürün çeşidinden alışveriş yapılabiliyor.

MÜBADELE ANILARI GEMLİK’TE YAŞIYOR

Gemlik Belediyesi 1923 yılında Türkiye ve Yunanistan arasında yapılan nüfus mübadelesiyle Gemlik’e gelenlerin anılarını yaşatmak için ilçenin tanınan doktorlarından Seyfi Arkan’ın evini restore ederek, anı ve mübadele evinin açılışını gerçekleştirdi.

UĞUR BÖCEKLERİ

Gemlik Belediyesi, Uğur Böcekleri Gündüz Bakım evi sayesinde kadınların işgücüne katılmasına imkan sağlıyor.    Kreşte her yıl    3-6 yaş arasındaki çocuklar eğitim alıyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X