Marmaris’e özel kuvvetlerden yeni tim

Muğla’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimiyle ilgili aranan 12 darbeci askeri arama çalışmaları sürüyor. Sabah satlerinde bölgeye özel kuvvetlere bağlı bir bölük asker gönderildi.

Marmaris’e özel kuvvetlerden yeni tim

Kaçan askerlerden 7’si geçtiğimiz gün ormanlık alanda ele geçirilmişti. 12’sini arama çalışmaları ise sürüyor. 

Sabah saatlerinde bölgeye özel kuvvetlere bağlı bir bölük asker gönderildi. Darbeci askerlerin de bu kuvvete bağlı olması nedeniyle nereye saklandıkları ve kaçış güzergahlarının tahmin edilmesi planlanıyor.

Valilik kriz merkezinden yapılan açıklamada, Akyaka ve Ula bölgesinde 16 ayrı noktada jandarma komando birlikleri, özel kuvvetler taburu, polis özel harekat birimlerinin operasyonlarını sürdürdükleri belirtildi.

Arama tarama faaliyetlerinde iz takip köpekleri, insansız keşif uçağı, keşif helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı keşif uçağı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botların bulunduğu bilgisi açıklama yer alıyor.

Bölgede bulunan yazlıkçıların ve tatilcilerin huzurunun bozulmadan arama faaliyetlerinin sürdürülmesine özel gösterildiği bildirildi.

Çalışmalar sonucu darbeci askerlerlerin şehir merkezlerine yakın durdukları ihtimali de ağırlık kazanmaya başladı. Komandolar, bir ize raslanmadığı için kaçakların terk edilmiş evlerde saklandıkları düşüncesiyle, terk edilmiş binaları didik didik arıyor.

Bölgede geniş alanda arama sürüyor. Ayrıca komşu iller olmak üzere 81 kente darbeci askerlerin kimlik ve fotoları geçildi.  

Suikast timinin başında bulunan Şükrü Seymen, TSK’dan son ihraç edilenlerin listesinde adı yer alan askerlerden. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X