Marmaris’te Tarihi Eser Operasyonu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda 19 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi…

Marmaris’te Tarihi Eser Operasyonu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda 19 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi serbest kaldı. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma ve Marmaris Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı takip sonunda Kamil K. (43) ve Güneri S’nin (55) değişik dönemlere ait tarihi eserleri satmaya çalıştığı tespit edildi. Şahısların ilçe merkezindeki ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet Roma Dönemi’ne ait kylix (içki kabı), 2 adet Osmanlı Dönemi’ne ait lüle, 1 adet amfora, 1 adet amfora dibi, 3 adet tabak, 1 adet bir kaba ait parça, 10 adet altıgen pişmiş toprak plaka ele geçirildi. Sorgu işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tarihi eserler ise Marmaris Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Yapılan incelemede tarihi eserlerin müzelik değere sahip olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X