Marmaris’teki orman yangını için kritik saatler

Muğla Marmaris’te farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadele üçüncü gününde… Rüzgar öğleden sonra şiddetini artırmaya başladı. Saat 17.00’de hızı daha da artacak olan rüzgarın 22.00’ye kadar etkili olması bekleniyor. Söndürülen alanların rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenmemesi için büyük çaba veriliyor.

Marmaris’teki orman yangını için kritik saatler

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran’da saat 20.00 sıralarında çıkan yangın devam ediyor.

Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti. Sabah erken saatlerde ise havadan müdahale yeniden başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada “Şunu çok rahatlıkla artık söyleyebiliriz, büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda ama son sözü söyleyebilmek için bugünü takip etmek, izlemek durumundayız” dedi.

Meteorolojiden, bugün öğleden itibaren yüksek hava sıcaklığı ve rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme geldiğini belirten Kirişçi, “Rüzgarın ne yapacağıyla ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da aynı tehlikeye dikkat çekerek, “En büyük riskimiz öğlenin hemen akabinde çıkabilecek rüzgar. Rüzgarın oluşturacağı sonuçlarla ilgili tüm tedbirleri arkadaşlarımız almaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

İki bakanın bahsettiği rüzgar öğleden sonra şiddetini artırdı. Bölgede gelişmeleri takip eden NTV Muhabiri Merih Ak, rüzgarın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise saat 17.00’ye dikkat çekti. Bu saatte şiddetini daha da artıracak olan rüzgarın saat 22.00’ye kadar etkili olması bekleniyor. Çalışkan’ın verdiği bilgiye göre; rüzgar önümüzdeki iki gün saate 30-35 kilometrenin altına düşmeyecek ve yarın akşam saatlerinde rüzgarın hızı yine artacak.

Söndürülen alanlardaki alevlerin yeniden şiddetlenmemesi için büyük çaba sarf ediliyor.

Rüzgarın saat 16.00’dan 22.00’ye kadar şiddetli esmesi bekleniyor.

Yetkililer bu nedenle önümüzdeki birkaç saatin kritik olduğunu belirtiyor.

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X