Mart kapıdan baktırdı!

Gümüşhane’de bugün öğlen saatlerinde aniden başlayan kar yağışı şehri Mart ayının son günlerinde beyaza bürüdü. Kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti.

Mart kapıdan baktırdı!

Öğlen saatlerinde önce yağmur olarak başlayan yağış, birden yerini zaman zaman etkili olmak üzere kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerine kadar devam eden yağışla birlikte kent merkezinde kar kalınlığı hızlı erimeye rağmen 5 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde bu rakam 10 santimi aştı.

Yağışın aralıklı olarak gece de devam etmesi tahmin edilirken, çiçek açan ağaçların don tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. An itibariyle karayollarında ve köy yollarında herhangi bir sorun yaşanmazken, yağışın en fazla kent merkezinde etkili olduğu öğrenildi.

Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava dalgasının Gümüşhane’de Salı gününe kadar devam etmesi ve ardından sıcak hava dalgasıyla birlikte güneşli bir hafta geçireceği tahmin ediliyor.

“LAPA LAPA KAR YAĞIYOR”

Yağışın ardından Gümüşhane’nin tanıtım filmlerinde kullanılan “Burası Gümüşhane” sloganı adeta gerçeğe dönerken, kent merkezinde esnaflık yapan İbrahim Akçay, “28 Mart’ta Gümüşhane’de lapa lapa kar yağıyor. Öğleden sonra başladı. 10 santimetre civarında yağdı ama eriyor bir taraftan. Burası Gümüşhane” ifadelerini kullandı.

“BU YIL MART KAPIDAN İYİ BAKTIRDI”

Ağaçların birçoğunun çiçek açtığını ve don tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Akçay, “Don tehlikesi de olabilir. Gece ayaz yaparsa don olacak. Zaten ağaçlar çiçek açmıştı. Herhalde donacaklar. Hatırladığım kadarıyla Mart ayının son günlerinde böyle nadir kar yağardı Gümüşhane’ye. Eskiler Mart kapıdan baktırır derlerdi. Bu sene iyi baktırdı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X