‘Masada kalırsın’ dedikleri hasta Aritmi’de sağlığına kavuştu

Safra kesesi taşı ve iltihabı hastalığı nedeni ile ameliyat edilmesi gereken ama risk nedeni ile ameliyatı gerçekleştirilemeyen 47 yaşındaki Şükriye Önder, Özel Aritmi İnegöl Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

‘Masada kalırsın’ dedikleri hasta Aritmi’de sağlığına kavuştu

Safra Kesesi Taşı ve İltihabı hastalığı nedeni ile birçok hastaneye başvuran ancak bir türlü tedavi sonucu alamayan kalp hastası Şükriye Önder, İnegöl Özel Aritmi Hastanesi’nin doktorları Genel Cerrah Op. Dr. İshak Özaçmak ve Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Mahmut Gül tarafından yapılan başarılı operasyon sonrası sağlığına yeniden kavuştu.

Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Mahmut Gül, ‘Hastamız kalp problemi nedeni ile anestezi riski yüksek bir hastamızdı. Hastanın ifadesine göre 3-4 hastaneye gitmişler ve ameliyat olamayacağını ve masada kalabileceğini ifade etmişler. Hastamız İshak Bey’in katkıları ile başarılı safra kesesi ameliyatı oldu. Ve bir sıkıntı olmadı ‘ dedi.

Operasyonla ilgili bilgiler veren Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Genel Cerrah Op. Dr. İshak Özaçmak da ‘Hasta bize geldiğinde mörfi dediğimiz bulgusu pozitifti. Yani safra kesesine dışarıdan dokunduğunu zaman hasta zıplıyor vaziyetindeydi. Safra kesesindeki iltihabın alınması gerekiyordu. Riski olmasına rağmen mutlaka operasyon gerektiren bir durum sonuçta. Hastayı anestezi uzmanımız değerlendirdi. Uyutabiliriz dedi. Biz de onun destekleri ile hasta uyuyunca kapalı olarak safra kesesini çıkarttık. Hastamızın şu anki durumu iyi ama, kalple ilgili hastalığının etkileri eskiden beri var. Karaciğeri büyümüş, dalağı büyümüş bu hastalığa bağlı olarak. O sıkıntıları hala var ama bundan sonra hastamızın takibi sürdürülecek. Riskli ama başarılı bir operasyon oldu. Ameliyat 1 saate yakın sürdü’ diye konuştu.

Gittiği bir çok hastanede diğer rahatsızlıkları nedeniyle ‘Masada kalırsın’ denilerek ameliyat yapılmadığını belirten Şükriye Önder, Özel Aritmi İnegöl Hastanesi doktorlarına teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X