Mavi umut

Ülke nüfusunun yüzde 12’lik bir bölümünü oluşturan engelliler için Bursa’nın umut gönüllüleri, onlara yardımdan çok yaratılacak imkanlara duyduğu ihtiyaca dikkat çekmek adına yüzlerce engelliyi su altıyla tanıştırıyor.

Mavi umut

RABİA DENİZ 

 

Onlarınki bir umut yolculuğu… Mavinin en derinliklerine süzülen bir yolculuk… Tüm engellerin ortadan kalktığı bir ortamda özgürlüğü doya doya yaşamanın, mavinin gizemiyle tanışmanın tarifi yok onlara göre… Dalmak, mavinin en derinlikleriyle tanıştıkları bir umut yolculuğu sunuyor engellilere… Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun Kaptan Cousteau’nun “Dalmak Özgürlüktür” felsefesiyle başlayan bu yolculuk, yıllardır sürüyor. Ülke nüfusunun yüzde 12’lik bir bölümü engelli vatandaşlardan oluşurken, yaklaşık 9 milyon vatandaşın gözardı edildiğine dikkati çekmek üzere yılar önce yola çıkan Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu, 2004 yılından bu yana yüzlerce engelliyi “mavi umut”la tanıştırıyor. 

YARDIMA DEĞİL İMKANA İHTİYAÇLARI VAR 

Pek çok insanın yapılamaz sandığı su altı dalışı, engelli bireylerin cesaretiyle tüm sınırları ortadan kaldırıyor. Çeşitli bölgelerden 8-16 yaş arasındaki gençler, bu eğitime gönül vermiş eğiticilerinin denetiminde dalış ve yüzme çalışmalarına katılıyor. Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu öğrencileri, engellilerin yardımdan çok onlar için yaratılacak imkanlara ihtiyaç duyduğu bilincini topluma anlatmak, bu konuda farkındalık yaratmak için çalışıyor. Amaçları ise benzeri projelerin ülke çapında yaygınlaşmasını sağlayarak, daha geniş kitlelere ve daha fazla engelliye ulaşmasını sağlamak ve engellilik hakkında farkındalık yaratabilmek. 

Engelli bireylerle ilgili yapılan çalışmaların yetersizliğine dikkati çeken USAT üyeleri, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nda bir kez daha suyun özgürleştirici etkisinden yararlanarak herkesin eşit olduğunu vurguluyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X