Mayısta kongre yapabilirim!

Ali Ay, aralık ayında tüzük genel kurulu yapacaklarını söyledi ve ekledi: Mayısta kongre yapabilirim

Mayısta kongre yapabilirim!

ERKAN SAĞLIK

 

Bursaspor Başkanı Ay, “Başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım. Genel kurul yaparsak yeniden aday olurum. Yönetici sayısını da 7’ye düşürmeyi planlıyoruz’ dedi. 

 

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Genel Sekreter Adem Sakarya, Finansal Yapılanmadan Sorumlu Asbaşkan Fatih Pulat, Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Kocaefe ve Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Çolak, Özlüce Tesisleri’nde medya mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Başkan Ay, her konuyu dile getirdiği için kendisi için ‘ağlayan başkan’ benzetmesinin yapıldığını, önceki yönetimlerin pek çok konuyu kamuoyuyla paylaşmadığını belirterek, “Ben her şeyden önce vicdanen çok rahatım. Çünkü namuslu ve dürüst olma benim en başta önem verdiğim ilkelerimden bir tanesi. Bu işe girerken de önce bunu söyledik; namuslu ve dürüst yönetim” diye konuştu.

Çatlaklar olması normal

Kulüp tüzüğüyle ilgili bir çalışma yaptıklarını ve yıl sonunda tüzük kongresi düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Ay, “Bu tüzükte en önemsediğim konu yönetim kurulunun 7’ye indirilmesi. 15 asil 15 yedek yöneticinin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Böyle gruplarda biliyorsunuz çalışan kişi sayısı 5 veya 6. Bazı yöneticileri kongre öncesi tanıdım. Yöneticilerin bazıları da birbirleriyle yönetim kurulunda yer aldıktan sonra tanıştılar. Bazı çatlakların ortaya çıkması normal. Aralık ayında ilk önce tüzüğü gerçekleştirelim. Gelecek yıl mayıs ayında genel kurul yapma düşüncem var ama kesin değil. O zamanki duruma göre hareket edeceğiz” dedi.

25-30 milyon TL ekstra gelecek

Bir basın mensubunun, ‘Bu güven tazeleme kongresi mi olacak? Yeniden aday olmayı düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Ay, “Onu öyle anlayabilirsiniz çünkü ben başladığım hiçbir işi yarım bırakmam. Bunu özelikle belirtmek istiyorum. Bursaspor’u benden sonra gelecek yönetime temiz bir şeklide devretmek istiyorum. Çünkü ben hakikaten iyi bir Bursasporluyum” diye konuştu. Başkan Ali Ay, önümüzdeki ay Süper Lig’in yayın ihalesinin gerçekleşmesi halinde kulüplerin 25-30 milyon TL gibi bir ilave geliri olacağını bununda Bursaspor’u fazlasıyla rahatlatacağını söyledi.

Bir tek Mustafa Çağlar var

Takımın durumuna ilişkin de görüşlerini aktaran Ay, şöyle devam etti: “Bu sezon en çok Gaziantepspor maçına üzüldüm. Orada haksız bir kırmızı kart ve penaltıyla takımımız 10 kişi bırakıldı. Bununla ilgili ben Merkez Hakem Kurulu ve Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüm. Ben adaletin herkese eşit şekilde dağıtılmasını istiyorum. Ama bunun için lobileşmemiz lazım. Federasyon yönetiminde Mustafa Çağlar arkadaşımız var ama diğer kurullarda yok. Bir daha ki seçimlerde diğer kurullarda da bizim arkadaşlarımızın yer alması için çalışacağız. Çünkü Bursaspor şampiyon bir takım, öyle yerlerde kendi şehrinden arkadaşların olması lazım.”

Müezzinoğlu ve Çağlar’a teşekkür

Bursaspor Başkanı Ali Ay, kulübün mali yapısının düzelmesi için yaptıkları çalışmalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın büyük desteğini gördüklerini söyledi. Başkan Ay, Müezzinoğlu ve Çağlar’a, ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Randevu almaya çalışıyoruz

Başkan Ali Ay, bir dizi program için cumartesi günü Bursa’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu almaya çalıştıklarını belirterek, “Görüşebilirsek stadın isim hakkı için yardım isteyeceğiz. bu konuda yardım gelirse borçlardan kurtulmuş olacağız” dedi. 

Satarsak transfer yaparız

Sezon öncesi yapılan transferlere ilişkin de görüşlerini aktaran Başkan Ay, “Transferde belki bazı hatalar yapmış olabiliriz ama ben oyuncularımdan memnunum. Hepsi çok iyi niyetli ve çok çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Belki devre arasında 2-3 oyuncu alabiliriz ama tabii istediğimiz oyuncuları satabilirsek. Oyuncu satmadan almamız mümkün değil. Ben bu takımın daha iyi futbol oynayıp ligi iyi bir yerde bitireceğine inanıyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X