Maymun kabile kavgası başlattı: 16 ölü, 50 yaralı

Libya’da bir maymun ülkenin güneyindeki iki kabilenin birbirine girmesine neden oldu. Günlerdir devam eden çatışmalarda en az 16 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

Maymun kabile kavgası başlattı: 16 ölü, 50 yaralı

Edinilen bilgiye göre Libya’nın Sabha kentinde, Gazazefe kabilesinden olan bir bakkal sahibinin maymunu, yoldan geçen Evlad Süleyman kabilesinden bir kız öğrencinin başörtüsüne saldırdı. Ardından bu kabileden bir kişi, önce maymunu ardından da Gazazefelerden üç kişiyi öldürdü. Perşembe günü yaşanan bu olay, iki kabile arasında çatışmanın fitilini de ateşledi. Sabha şehir hastanesinden Abdulrahman Ariş alı görevli, dört günde 20 kişinin öldüğünü; 50 kişinin de yaralandığını belirtti. Reuters ise en az 16 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Bilançonun ağırlaşmasının temel nedeni çatışmalarda tanklar ve havanlar da dahil olmak üzere ağır silahların kullanılması. Bu arada Sebha Belediye Meclisi yayımladığı yazılı açıklamayla, tarafları ateşkese davet etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X