Mazot ve gübre desteği için ÇKS kaydı zorunlu

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, çiftçilerin 2016 yılındaki mazot ve gübre desteğinden yararlanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuruda bulunmalarını istedi.

Mazot ve gübre desteği için ÇKS kaydı zorunlu

NEVZAT OKUMUŞ

 

ÇKS 2016 yılı için başvuruların 01 Eylül’de başladığını belirten Cevizlidere, ÇKS başvurularında üreticilerin Ziraat Odası’ndan ‘Çiftçi Belgesi’ almak zorunda olduklarını anımsattı. 

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, “Yeni üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları 01 Eylül’de başlar ve 30 Haziran tarihinde sona erer. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS’ ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamaz. Ancak çiftçiler içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapabilirler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X