MBB’den afetlere karşı yeni birim

Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) 2017 yılı ilk meclis toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı.

MBB’den afetlere karşı yeni birim

Encümen ve ihtisas komisyonları üyelerinin belirlendiği, 2016 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda konuşan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2016 yılında devreye alınan Marmara Afet ve Koordinasyon İşbirliği Planı’nın (MAKİP) ardından afetlere hazırlıklı şehirler kurgulamak amacıyla birlik bünyesinde Marmara Afet Koordinasyon ve İşbirliği Merkezi’ni (MAKİM) kuracaklarını söyledi. 

2016 yılında Türkiye Afet Müdahale Planı’yla (TAMP) uyumlu MAKİP’i hizmete aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, şimdi de alınan bu tedbirin daha da etkin kılınması adına MAKİM’in faaliyete gireceğini belirtti. 

Başkan Altepe, “Muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Marmara Belediyeler Birliği olarak, afetlerle mücadele edebilmek için çeşitli tedbirler alıyor, planlamalar yapıyoruz. Bölgemiz Türkiye’nin lokomotifidir. Marmara çökerse Türkiye çöker” dedi. 

Başkan Altepe, konuşmasında, birlik olarak afetlere karşı yaptıkları hazırlıklara da değindi. TAMP’a uyumlu hazırlanan MAKİP’e birlik üyelerinin hızlı bir dönüş sağladığını belirten Başkan Altepe, şimdiye kadar 106 belediyenin toplam 872 personeli MAKİP için görevlendirdiğini vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X