MBTG Fuarda İlgi Odağı Oldu

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar tanıtım grubu Gaziantep’te açılan 7. GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı’nda konuklara yöresel yemekler ikram etti.

MBTG Fuarda İlgi Odağı Oldu

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren ve dünyanın bir çok ülkesinde ürün tanıtımı yanında Türkiye’nin tanıtımında da büyük katkı sağlayan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar tanıtım grubu Gaziantep’te açılan 7. GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarında konuklara yöresel yemekler ikram etti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı törenle gerçekleştirilen 7. GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarında stant açan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu fuar süresince yemek ikramını sürdüreceği belirtildi. Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen gıda fuarlarına katılarak ve gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağların tanıtımını gerçekleştiren MBTG çalışmalarını yurt içi gıda fuarlarında da sürdürüyor. Konukların büyük ilgisini çeken MBTG standı gün boyunca bulgur, makarna ve diğer bakliyat ürünlerinden yapılan yöresel yemekleri ikram ederken iç piyasada bu ürünlerin tüketilmesi içinde önemli bir çalışma başlattı. Sağlıklı beslenmenin hububat ve bakliyat ürünlerinin tüketimiyle mümkün olduğunu ifade eden MBTG Başkanı Surur Aydın yurt içinde gerçekleştirilen fuarlardaki stantlarında büyük ilgi gördüğünü ve vatandaşların son dönemlerde özellikle sağlıklı beslenme açısından bulgur ve bakliyat ürünlerini tercih etmeye başladığının gözlendiğini ifade etti. Yurt dışı tanıtım çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Aydın tanıtım çalışmalarını 7 kıtanın tamamında gerçekleştirdiklerini ve 2016 yılında da bu çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüleceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X