McGurk ‘IŞİD sonrası Rakka’yı’ görüşüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye Özel temsilcisi Brett McGurk, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası Koalisyonun temsilcilerinden oluşan bir heyet, Suriye’nin kuzeyindeki PKK/PYD unsurlarıyla ilk defa basına açık görüntülerin verildiği bir toplantı ge

McGurk ‘IŞİD sonrası Rakka’yı’ görüşüyor

Görüşmeyi izleyen PKK’ya yakın kaynaklar, ABD’li yetkililer ve Kürt grupların, Türkiye’nin müdahalesi durumunda alınacak tedbirleri değerlendirdiklerini kaydetti. 

PKK’NIN SÖZDE MECLİSİ TANINACAK 

Toplantıda ayrıca, ABD’nin denetim ve gözetiminde, PYD’nin paravan örgütü Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından koordine edilen sözde ‘Rakka Sivil Meclisi’ne ilişkin değerlendirmeler öne çıktı.

Elde edilen bilgilere göre, ABD’nin yanı sıra Uluslararası Koalisyon da, Rakka’nın ABD destekli Kürt gruplar tarafından ele geçirilmesinin ardından yönetimi üstlenecek olan bu sözde meclisi resmen tanıyacak.

 

Toplantıya katılan ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin, sözde meclisin resmen tanınacağına yönelik bilgileri teyit ettikleri de iddialar arasında.

TOPLANTI TÜRKİYE’YE MESAJ 

 

Öte yandan, McGurk ve diğer ABD’li yetkililerin katıldığı bu düzeyde geniş katılımlı bir toplantının ilk kez basına açık bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi. Toplantının bu şekilde gerçekleştirilmesi, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerden kaygı duyan başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine yönelik ince bir mesaj olarak yorumlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X